FRUITSLA IN DE OVEN
ochtendverwennerij

Een verwenontbijt geïnspireerd op een recept van Pascale Naessens.

De geuren van de specerijen, het zachte warme fruit, de romige kokosmelk ... hiervoor kom ik met plezier mijn bed uit.

Je kan naar hartelust variëren met soorten fruit, noten, specerijen, ...

INGREDIENTEN

per persoon

  • 1 appel, in blokjes

  • 1 peer, in blokjes

  • een handvol bosbessen

  • 125 ml kokosroom

  • een mespuntje kaneel

  • een mespuntje gemberpoeder

  • het zaad van enkele kardemompeulen

  • een handje pecanoten, gehakt

  • een half handje kokosvlokken

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 180°.

 

Meng het fruit met de specerijen en de kokosroom in een ovenvast schaaltje.

Strooi de noten en kokosvlokken over het fruit.

Bak 15-20 minuten of tot de room lekker bubbelt en de noten goudbruin gebakken zijn.

Serveer met ongezoete plantaardige yoghurt of ricotta.

Smakelijk!

© 2 0 1 8