CURRY MET ZOETE AARDAPPEL EN KIKKERERWTEN
new and improved

Deze curry, naar een recept van Jamie Oliver, is makkelijk te maken en heel veelzijdig.

Ik voegde rode linzen toe voor een - naar mijn gevoel - mooier gebonden geheel.

 

Je kan uiteraard nog andere groenten toevoegen, naargelang het seizoen of afhankelijk van de inhoud van je voorraadkast.

Een echt 'clean-the-fridge' gerecht. Super lekker!

INGREDIENTEN

voor 6 porties

  • 2 rode ui, in fijne halve ringen

  • 3 - 4 eetlepels rode currypasta

  • een stukje verse gember, geraspt

  • 1 rood Spaans pepertje, fijngehakt (zaden en zaadlijst eventueel verwijderd)

  • 1 bosje koriander, steeltjes fijngehakt, blaadjes apart

  • 2- 3 zoete aardappels, in blokjes

  • 240 gr kikkererwten, zelf gekookt of uit blik, uitgelekt

  • 1/2 cup rode linzen, ongekookt

  • 1 blik tomatenstukjes (400 gr)

  • 400 ml dunne kokosmelk (geen kokosroom!)

  • 300 gr jonge spinazie

  • kokosolie

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm 1 eetlepel kokosolie op medium hoog vuur.

Voeg de uien met de currypasta toe, meng goed en laat 10 minuten stoven tot de uien zacht zijn. Roer af en toe.

​​

Hak de koriandersteeltjes, houd de blaadjes apart.

Snijd de zoete aardappels in blokjes.

Voeg de aardappels, de koriandersteeltjes, de gember, het pepertje en de kikkererwten bij de ui.

Roer goed door en laat 5 minuten mee stoven.

Voeg de tomaten toe met de linzen en ca 200 ml water en breng aan de kook.

Zet het vuur lager en laat de groenten een half uurtje pruttelen onder deksel.

Verwijder het deksel, voeg de kokosmelk toe en laat nog 20 minuten verder pruttelen tot de aardappels zacht zijn en de saus is ingedikt.

Hak de spinazie grof en roer hem door de curry..

Laat nog even doorwarmen tot de spinazie geslonken is.

Serveer met gekookte rijst, droog geroosterde kokos, de korianderblaadjes en eventueel wat chutney, naan brood en een frisse salade.

Smakelijk!

© 2 0 1 8