TIKKA MASALA PASTA
homemade with love

Ik wilde al een hele tijd een curry maken voor mijn ouders.

Probleem is dat mijn moeder allergisch is aan look en laat deze smaakmaker nu net een van de sleutelingrediënten van zowat elke currypasta zijn. Ready made was dus geen optie.

 

Op Jamie Olivers pagina vond ik een keur aan makkelijke pasta's om zelf te maken.

En zelf maken betekent (voor mij toch) zelf aanpassen naar de goesting en de gelegenheid.

Voor die specifieke gelegenheid - mams en paps komen eten en we maken curry - bereidde ik de tikka masala zonder look (vanwege mams allergie) en met slechts 1 pepertje, zaad en zaadlijsten verwijderd (to keep dad's cool)

Hieronder de basis versie. Ruim voldoende voor 2 curry's.

INGREDIENTEN
  • 2 theelepels garam masala

  • 1 eetlepel geraspte kokos

  • 1 theelepel komijnzaad

  • 1 theelepel korianderzaad

  • 1 theelepel cayennepeper

  • 1 eetlepel gerookte paprika, zoet

  • 1/2 theelepel grof zeezout

  • 2 teentjes knoflook

  • een stukje verse gember, ca duimlengte

  • 2 rode Spaanse pepers

  • een klein bosje koriander

  • 2 eetlepels amandelmeel

  • 2 eetlepels arachide-olie (of zonnebloem, kokos, ..)

  • 2 eetlepels tomatenpuree

BEREIDINGSWIJZE

Doe de komijnzaadjes met de korianderzaadjes, de garam masala en de kokos in een droge pan en rooster kort op hoog vuur tot de aroma's loskomen en de kokos begint te bruinen.

Verwijder van het vuur.

Doe de geroosterde specerijen samen met het zout, de cayenne en de paprika in een vijzel en plet tot poeder.

Schil de gember en snijd grof.

Pel de knoflook en hak grof.

Was de pepertjes en hak grof. (Als je het liever niet al te pikant hebt kan je de zaadjes en zaadlijsten eerst verwijderen)

Haal het mes even door het bosje koriander.

Voeg alle droge en natte ingrediënten samen in een blender en puls tot een gladde pasta.

© 2 0 1 8