CARCIOFI CLASSICI
la cucina Italiana op haar best

Dit eenvoudig recept, een paar ingrediënten van goeie kwaliteit en verder geen gedoe, is la cucina Italiana op haar best. 

De roomkaas in het originele recept van de Italiaans-Welsche Chiappa zussen verving ik door vegan zure room.

Ideaal als antipasto om te delen.

INGREDIENTEN

voor 3-4 personen

​​

  • 2 verse artisjokken

  • 2 eetlepels olijfolie

  • sap van 1 citroen

  • pezo

  • 4 eetlepels zure room

  • een snufje chili-vlokken (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

Knip ongeveer 1 cm van het uiteinde van elk artisjokblad.

Verwijder de stelen met een scherp mes.
Besprenkel met een halve eetlepel olijfolie en een kwart van het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

Breng 250 ml water aan de kook op een middelhoog vuur. Zet de artisjokken in het water, sluit af met een deksel en laat 30 minuten zachtjes koken. Voeg indien nodig tussentijds water toe.
De artisjokken zijn gaar als de onderkant een putje vertoont als je hier met je vinger zachtjes op drukt. (Oppassen ze zijn heet!)

Klop ondertussen de zure room met het resterende citroensap en de olijfolie door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en chili.

Presenteer op een mooie schaal of snijplank in het midden van de tafel.
Happy dipping!

© 2 0 1 8