ASPERGES A LA FLAMANDE
de Vlaamse klassieker veganised

Asperges à la Flamande, een zalig gerecht dat uitblinkt in eenvoud.

In deze vegan versie werd het gekookte ei vervangen door scrambled tofu. 

Een feestje voor alle zintuigen.

INGREDIENTEN

voor 2 personen

 

  • een bos witte asperges

  • 2 teentjes look

  • 250 gram firm tofu, uitgelekt

  • 1  eetlepel edelgist

  • 1/4 cup (60 ml) plantaardige melk

  • 1/4 theelepel kala namak

  • 1/8 theelepel kurkuma

  • zwarte peper (naar smaak)

  • olijfolie

  • bladpeterselie, fijngehakt

  • vegan boter

BEREIDINGSWIJZE

Maak eerst de scrambled tofu:

Fruit de ui en de look zacht in een scheutje olijfolie.

Verkruimel ondertussen de tofu fijn met een vork.

Voeg de tofu bij de ui en laat even mee bakken.

Voeg de kurkuma, de kala namak en edelgist toe. Roer even door.

Giet tot slot de melk bij de tofu en laat even doorwarmen en opslorpen.

Schil ondertussen de asperges en verwijder de harde onderkanten.

Kook ze in enkele minuten beetgaar.

Hak de peterselie fijn.

Serveer de asperges met een klontje vegan boter (of een scheutje olijfolie), de scrambled tofu en de peterselie.

Smakelijk!

© 2 0 1 8