ASPERGES A LA FLAMANDE
de Vlaamse klassieker veganised

Asperges à la Flamande, een zalig gerecht dat uitblinkt in eenvoud.

In deze vegan versie werd het gekookte ei vervangen door scrambled tofu. 

Een feestje voor alle zintuigen.

INGREDIENTEN

voor 2 personen

 

  • een bos witte asperges

  • 2 teentjes look

  • 1 ui (of sjalot), fijngehakt

  • 1/8 theelepel kurkuma

  • 250 gram firm tofu, uitgelekt

  • 1 à 2 eetlepels edelgist

  • 1/4 cup (60 ml) plantaardige melk

  • 1/4 theelepel kala namak

  • zwarte peper (naar smaak)

  • olijfolie

  • bladpeterselie, fijngehakt

  • vegan boter

BEREIDINGSWIJZE

Maak eerst de scrambled tofu:

Fruit de ui met de look en de kurkuma zacht in een scheutje olijfolie.

Verkruimel ondertussen de tofu fijn met een vork.

Voeg de tofu bij de ui en laat even mee bakken.

Voeg de de kala namak en edelgist toe. Roer even door.

Giet tot slot de melk bij de tofu en laat even doorwarmen en opslorpen.


Schil ondertussen de asperges en verwijder de harde onderkanten.

Kook ze in enkele minuten beetgaar.


Hak de peterselie fijn.


Serveer de asperges met een klontje vegan boter (of een scheutje olijfolie), de scrambled tofu en de peterselie.


Smakelijk!


tofu

tofu

kala namak

kala namak

kurkuma

kurkuma

Vlaams in 't groen - met silken tofu scramble

Vlaams in 't groen - met silken tofu scramble

© 2 0 2 0