top of page

VOORRAADKAST - PRODUCTINFO

GRANEN & BLOEM

Geraffineerde granen hebben geen plaats in een gezonde levensstijl. De volle korrel is de betere keuze.

Gluten
Indien gluten een probleem vormen vermijd je tarwe, spelt, rogge en gierst. Pseudo-granen zoals haver, amarant, boekweit, quinoa of volle rijst zijn van nature glutenvrij.

Meel of bloem
Meel is de vermalen korrel, noot of graan. Hierbij blijven de meeste voedingsstoffen bewaard. Bloem is gezeefd meel.
Omdat de zemelen en kiemen uit het meel worden gezeefd, is de structuur van bloem fijner dan die van meel. Omdat de meeste mineralen en vitamines in de kiemen zitten, wordt de voedingswaarde door het zeven jammer genoeg ook tot bijna nul herleid.

AMANDELMEEL

Gemalen amandelen geven gebak een rijke, smeuïge textuur...

...meer
KOKOSBLOEM

Kokosbloem is rijk aan vezels en van nature glutenvrij. Omdat deze...

...meer
COUSCOUS

Couscous wordt gemaakt van grof gemalen durum tarwe (griesmeel)...

...meer
QUINOA

Quinoa is een pseudograan met een aparte, nootachtige smaak. Het is...

...meer
HAVER

Havervlokken (steel cut oats) zijn in stukken gesneden hele haverkorrels...

...meer
SPELTBLOEM

Speltbloem heeft een lichte nootachtige smaak en een stevige...

...meer

BONEN & PEULVRUCHTEN

Peulvruchten is een verzamelnaam voor bonen, erwten, linzen, kiemgroenten en pinda’s. Ze worden vaak als groente gezien, maar eigenlijk zijn het zaden of de zaden met hun omhulsel.

Peulvruchten passen helemaal in de nieuwe manier van eten. Ze zijn niet alleen heel lekker om mee te variëren maar ook erg gezond. Ze zijn een bron van eiwitten, vezels, vitamines en goede koolhydraten.

Alle gedroogde bonen en peulvruchten zijn lang houdbaar, mits je ze op een koele, droge plaats bewaart. In de loop van 1 tot 2 jaar verliezen ze steeds meer vocht waardoor kook- en weektijd langer worden.
Als het snel moet gaan kan je opteren voor de voorgekookte varianten in blik of glazen bokaal.

EDAMAME BOONTJES

Edamame boontjes zijn de jonge, onrijpe peulvruchten van de sojaplant.

...meer
LINZEN

Linzen behoren door hun hoge eiwitgehalte tot de meest voedzame...

...meer
ZWARTE BONEN

Zwarte bonen worden vooral gebruikt in enchilades, soepen, stoofschotels...

...meer
KIDNEYBONEN

Kidneybonen (nierbonen) zijn stevig en voedzaam. Ideaal voor pittige...

...meer
PINDA'S

Pinda's worden vaak als noten beschouwd maar zijn eigenlijk...

...meer
KIKKERERWTEN

Kikkererwten zijn enorm veelzijdig en heel populair. Je kan ze pureren tot...

...meer
WITTE BONEN

Witte bonen hebben een milde, niet erg uitgesproken smaak. De...

...meer

NOTEN & ZADEN

Noten bevatten een breed assortiment voedingsstoffen die helpen het risico op hart- en vaatziekten te verlagen. De enkelvoudig of meervoudig onverzadigde vetzuren helpen het cholesterolgehalte in je bloed in balans te brengen.

AMANDELEN

Amandelen behoren tot de gezondste en meest veelzijdige noten. Ze zijn...

...meer
GEPELD HENNEPZAAD

Gepeld hennepzaad bevat veel eiwit, Omega 3- en Omega 6-vetzuren en...

...meer
LIJNZAAD

Lijnzaad is het meest bekende bindmiddel in de vegan keuken...

...meer
PISTACHES

Pistaches bevatten veel fosfor, een mineraal dat ook in ons lichaam...

...meer
WALNOTEN

Walnoten bevatten een hoog gehalte aan Omega-3 vetzuren die een...

...meer
CASHEWNOTEN

Cashewnoten bevatten veel magnesium, fosfor en ijzer...

...meer
HAZELNOTEN

Hazelnoten zijn rijk aan vitamine E dat helpt bij het voorkomen van hart...

...meer
PECANOTEN

Pecannoten bevatten veel zink en vitamine B1. Een handje pecannoten...

...meer
POMPOENPITTEN

Pompoenpitten vormen een lekkere, gezonde en goedkope aanvulling...

...meer
ZONNEBLOEM PITTEN

Zonnebloempitten zijn rijk aan vitamine E, B, B6 en B11. Daarnaast...

...meer
CHIAZAAD

Chiazaad bevat Omega 3-vetzuren, is erg voedzaam en geeft energie. Je...

...meer
KOKOS

Kokos en kokosproducten bevatten veel laurinezuur, een vetzuur met...

...meer
PINDA'S

Pinda's worden vaak als noten beschouwd maar zijn eigenlijk...

...meer
SESAMZAAD

Sesamzaad is rijk aan hoog- waardige vitaminen van het B...

...meer

VETTEN & OLIE

Plantaardige vetstoffen vormen een waardevol onderdeel van een gezonde levensstijl. Olijfolie staat met stip op nummer 1 maar is minder geschikt voor bereidingen op hoge temperatuur. Kies voor variatie en geniet van de smaak.

AVOCADO

Avocado bevat een hoog gehalte aan mono-onverzadigde vetten...

...meer
OLIJFOLIE

Olijfolie is een van de beste vetten om te gebruiken in de keuken...

...meer
KOKOSOLIE

Kokosolie is door zijn hoge rooktemperatuur heel geschikt voor...

...meer
SESAMOLIE

Sesamolie heeft een bevorderende werking op zenuw- en hersencellen...

...meer
NOTENOLIE

Notenolies zijn een goede bron van omega-3 vetzuren en vitamine E, en...

...meer

ZOETSTOFFEN

Zoetstoffen zijn producten die een zoete smaak bevatten. Ze bestaan in zowel natuurlijke als kunstmatige vorm.
Geraffineerde (biet)suiker en kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam vermijd je best volledig. Ongeraffineerde natuurlijke zoetmiddelen, zoals ahornsiroop, granenstropen en kokosbloesemsuiker zijn een betere keuze.

AGAVESIROOP

Agavesiroop is de nectar van de agave plant. Een natuurlijke zoetstof...

...meer
DADELSIROOP

Dadelsiroop wordt gemaakt door dadels te koken en het sap verder in...

...meer
RIETSUIKER

Rietsuiker wordt gewonnen uit het sap van de stengel van suikerriet. Omdat...

...meer
AHORNSIROOP

Ahornsiroop wordt gewonnen uit de houtsappen van de Esdoorn. Het...

...meer
GEDROOGD FRUIT

Gedroogd fruit wordt gemaakt door het vocht uit de vruchten te laten...

...meer
APPELDIKSAP

Diksap betekent letterlijk ingedikt sap.

...meer
KOKOSBLOESEMSUIKER

Kokosbloesemsuiker wordt gemaakt van de nectar uit de bloesems van...

...meer

KRUIDEN & SPECERIJEN

Aan de kruiden herken je de keuken. Kruiden en specerijen voegen niet alleen veel smaak, aroma en kleur aan je gerechten toe, veel kruiden hebben ook een positieve invloed op onze gezondheid. Gebruik ze gul en experimenteer.

AL SPICE

All spice of piment zijn de gedroogde bessen van een aan de...

...meer
GEMBER

Gember kan zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Vers smaakt het...

...meer
KALA NAMAK

Kala Namak of Indian Black Salt is puur en ongeraffineerd zwart zout...

...meer
KOMIJN

Komijn bevat veel ijzer, magnesium, mangaan en calcium. Komijn...

...meer
MUSKAATNOOT

Muskaatnoot wordt gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten. Het...

...meer
RAS EL HANOUT

Ras el Hanout is een Arabische specerijenmengeling die vaak...

...meer
SALIE

Salie vormt samen met rozemarijn en tijm het klassieke kruidenbuiltje...

...meer
ZWARTE KOMIJN

Zwarte komijn zaad mag met recht een schat genoemd worden. Het...

...meer
CHILI

Chili bevordert de spijsvertering en heeft een desinfecterende werking...

...meer
GEROOKTE PAPRIKA

Gerookte paprika geeft een vlezige smaakdimensie aan stoofschotels...

...meer
KANEEL

Kaneel is de binnenbast van de takken van de kaneelboom. Deze boom...

...meer
KORIANDER

Koriander stimuleert de maagsappen en de spijsvertering, bevordert de...

...meer
OREGANO

Oregano is een van de weinige kruiden die gedroogd beter smaakt...

...meer
ROOKZOUT

Rookzout (of Deens zout) werd al door de Vikingen gebruikt. De...

...meer
TIJM

Tijm heeft een sterke typische smaak. Heel lekker, met mate gebruikt...

...meer
DRAGON

Dragon is een sterk afsmakend kruid en het kenmerk in bearnaisesaus...

...meer
HIMALAYA ZOUT

Himalaya kristalzout heeft maar liefst 84 natuurlijke mineralen en...

...meer
KARDEMOM

Kardemom werkt maagversterkend en spijsverteringsbevorderend en heeft...

...meer
KURKUMA

Kurkuma geeft met zijn mooie goudgele kleur extra dimensie aan je...

...meer
PEPER

Zwarte peper geeft een pittige smaak aan gerechten en is scherper en...

...meer
SAFFRAAN

Saffraan wordt gemaakt van de stempels van de crocus sativus. Voor...

...meer
ZEEZOUT

Het grootste verschil tussen ‘natuurlijk’ zeezout en tafelzout is de...

...meer

SMAAKMAKERS

In de plantaardige keuken zijn smaakmakers zo mogelijk nog meer van belang dan in de traditionele keuken. Vooral beginnende vegans missen de typische umami van gebakken vlees en kaas. Geen nood echter, er zijn alternatieven!

AROMAWATER

Bloesemwaters zoals rozenwater en sinaasappelbloesemwater worden...

...meer
GEDROOGDE UI

Gedroogde ui voegt een extra dimensie toe aan plantaardige kaas...

...meer
MISO

Miso pasta wordt gemaakt van gefermenteerde soyabonen en heeft...

...meer
PORCINI

Porcini of eekhoorntjesbrood heeft een verfijnde nootachtige smaak...

...meer
AZIJN

Er zijn veel soorten azijn. Hieronder de eigenschappen van de soorten die...

...meer
KAPPERTJES

Kappertjes zijn de bloemknoppen van een middelhoge struik die oa in het...

...meer
NORI

Nori is een gedroogd zeewier, te koop in vellen of in strooivorm...

...meer
SOJASAUS

Soyasaus is een gefermenteerde saus, gemaakt van de soyaboon...

...meer
EDELGIST

Edelgist bevat van nature vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur. De...

...meer
MARMITE

Marmite geeft een hartige smaak aan je gerechten...

...meer
OLIJVEN

Olijven zijn, naast kappertjes, mijn favoriete smaakmaker in...

...meer
TOMAAT

Tomaten bevatten veel vitamine C, carotenen, vitamine B1, B2 , B6 en...

...meer

TOFU & CO

Gefermenteerde sojaproducten zijn bijzonder voedzaam en makkelijk verteerbaar. TVP is super lang houdbaar en seitan is de onbetwistbare eiwitkampioen. Tofu is een ideale smaakdrager en inzetbaar in zowel hartige als zoete gerechten.
Voeg deze eiwitrijke producten regelmatig toe aan je maaltijd.

SEITAN

Seitan is dé eiwitkampioen (30% meer dan rundvlees), het is rijk aan...

...meer
TVP (sojabrokken)

Textured Vegetable Proteïne (TVP), is een vleesvervanger samengesteld uit hoogwaardig plantaardig eiwit.

...meer
TEMPEH

Tempeh wordt gemaakt van gefermenteerde soyapasta. Het is...

...meer
TOFU

Tofu wordt gemaakt van gestremde soyamelk en is verkrijgbaar in zachte...

...meer

TOCH EITJES?

Hoewel eitjes hun plaats verloren hebben in onze vegan filosofie, willen we onze niet-vegan vrienden volgende info toch niet onthouden.
Je kan in heel de EU de herkomst van eieren, en bijhorende levensomstandigheden van de legkippen, nagaan aan de hand van de cijfercode op de eierschalen. Die code - van 0 tot 3 - wordt gevolgd door de kenletters van het land (BE, NL, FR, DE, ...).
Kies bewust, kies ethisch, kies voor kwaliteit.

CODE 0                BIO-EIEREN

Biologische eieren van kippen die overdag naar buiten mogen...

...meer
CODE 3                 KOOIEIEREN

​Kooieieren. Dit soort eieren worden niet langer verkocht in Belgische...

...meer
CODE 1                 SCHARRELEIEREN

Scharreleieren, van kippen die in overdekte scharrelstallen worden...

...meer
VEGAN EI

Het veganistische ei, het bestaat...

...meer
CODE 2                 SCHARRELEIEREN

Scharreleieren, van kippen die in overdekte scharrelstallen worden...

...meer

ONDERTUSSEN OP INSTAGRAM

© 2 0 2 1

bottom of page