VOORRAADKAST - PRODUCTINFO

GRANEN & BLOEM

Geraffineerde granen hebben geen plaats in een gezonde levensstijl. De volle korrel is de betere keuze.

Gluten
Indien gluten een probleem vormen vermijd je tarwe, spelt, rogge en gierst. Pseudo-granen zoals haver, amarant, boekweit, quinoa of volle rijst zijn van nature glutenvrij.

Meel of bloem
Meel is de vermalen korrel, noot of graan. Hierbij blijven de meeste voedingsstoffen bewaard. Bloem is gezeefd meel.
Omdat de zemelen en kiemen uit het meel worden gezeefd, is de structuur van bloem fijner dan die van meel. Omdat de meeste mineralen en vitamines in de kiemen zitten, wordt de voedingswaarde door het zeven jammer genoeg ook tot bijna nul herleid.

AMANDELMEEL

Gemalen amandelen geven gebak een rijke, smeuïge textuur...

KOKOSBLOEM

Kokosbloem is rijk aan vezels en van nature glutenvrij. Omdat deze...

COUSCOUS

Couscous wordt gemaakt van grof gemalen durum tarwe (griesmeel)...

QUINOA

Quinoa is een pseudograan met een aparte, nootachtige smaak. Het is...

HAVER

Havervlokken (steel cut oats) zijn in stukken gesneden hele haverkorrels...

SPELTBLOEM

Speltbloem heeft een lichte nootachtige smaak en een stevige...

BONEN & PEULVRUCHTEN

Peulvruchten is een verzamelnaam voor bonen, erwten, linzen, kiemgroenten en pinda’s. Ze worden vaak als groente gezien, maar eigenlijk zijn het zaden of de zaden met hun omhulsel.

Peulvruchten passen helemaal in de nieuwe manier van eten. Ze zijn niet alleen heel lekker om mee te variëren maar ook erg gezond. Ze zijn een bron van eiwitten, vezels, vitamines en goede koolhydraten.

Alle gedroogde bonen en peulvruchten zijn lang houdbaar, mits je ze op een koele, droge plaats bewaart. In de loop van 1 tot 2 jaar verliezen ze steeds meer vocht waardoor kook- en weektijd langer worden.
Als het snel moet gaan kan je opteren voor de voorgekookte varianten in blik of glazen bokaal.

EDAMAME BOONTJES

Edamame boontjes zijn de jonge, onrijpe peulvruchten van de sojaplant.

LINZEN

Linzen behoren door hun hoge eiwitgehalte tot de meest voedzame...

ZWARTE BONEN

Zwarte bonen worden vooral gebruikt in enchilades, soepen, stoofschotels...

KIDNEYBONEN

Kidneybonen (nierbonen) zijn stevig en voedzaam. Ideaal voor pittige...

PINDA'S

Pinda's worden vaak als noten beschouwd maar zijn eigenlijk...

KIKKERERWTEN

Kikkererwten zijn enorm veelzijdig en heel populair. Je kan ze pureren tot...

WITTE BONEN

Witte bonen hebben een milde, niet erg uitgesproken smaak. De...

NOTEN & ZADEN

Noten bevatten een breed assortiment voedingsstoffen die helpen het risico op hart- en vaatziekten te verlagen. De enkelvoudig of meervoudig onverzadigde vetzuren helpen het cholesterolgehalte in je bloed in balans te brengen.

AMANDELEN

Amandelen behoren tot de gezondste en meest veelzijdige noten. Ze zijn...

GEPELD HENNEPZAAD

Gepeld hennepzaad bevat veel eiwit, Omega 3- en Omega 6-vetzuren en...

LIJNZAAD

Lijnzaad is het meest bekende bindmiddel in de vegan keuken...

PISTACHES

Pistaches bevatten veel fosfor, een mineraal dat ook in ons lichaam...

WALNOTEN

Walnoten bevatten een hoog gehalte aan Omega-3 vetzuren die een...

CASHEWNOTEN

Cashewnoten bevatten veel magnesium, fosfor en ijzer...

HAZELNOTEN

Hazelnoten zijn rijk aan vitamine E dat helpt bij het voorkomen van hart...

PECANOTEN

Pecannoten bevatten veel zink en vitamine B1. Een handje pecannoten...

POMPOENPITTEN

Pompoenpitten vormen een lekkere, gezonde en goedkope aanvulling...

ZONNEBLOEM PITTEN

Zonnebloempitten zijn rijk aan vitamine E, B, B6 en B11. Daarnaast...

CHIAZAAD

Chiazaad bevat Omega 3-vetzuren, is erg voedzaam en geeft energie. Je...

KOKOS

Kokos en kokosproducten bevatten veel laurinezuur, een vetzuur met...

PINDA'S

Pinda's worden vaak als noten beschouwd maar zijn eigenlijk...

SESAMZAAD

Sesamzaad is rijk aan hoog- waardige vitaminen van het B...

VETTEN & OLIE

Plantaardige vetstoffen vormen een waardevol onderdeel van een gezonde levensstijl. Olijfolie staat met stip op nummer 1 maar is minder geschikt voor bereidingen op hoge temperatuur. Kies voor variatie en geniet van de smaak.

AVOCADO

Avocado bevat een hoog gehalte aan mono-onverzadigde vetten...

OLIJFOLIE

Olijfolie is een van de beste vetten om te gebruiken in de keuken...

KOKOSOLIE

Kokosolie is door zijn hoge rooktemperatuur heel geschikt voor...

SESAMOLIE

Sesamolie heeft een bevorderende werking op zenuw- en hersencellen...

NOTENOLIE

Notenolies zijn een goede bron van omega-3 vetzuren en vitamine E, en...

ZOETSTOFFEN

Zoetstoffen zijn producten die een zoete smaak bevatten en bestaan in zowel natuurlijke als kunstmatige vorm.
Geraffineerde (biet)suiker en kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam vermijd je best volledig. Ongeraffineerde natuurlijke zoetmiddelen, zoals honing, ahornsiroop, granenstropen en kokosbloesemsuiker zijn een betere keuze.

AGAVESIROOP

Agavesiroop is de nectar van de agave plant. Een natuurlijke zoetstof...

DADELSIROOP

Dadelsiroop wordt gemaakt door dadels te koken en het sap verder in...

RIETSUIKER

Rietsuiker wordt gewonnen uit het sap van de stengel van suikerriet. Omdat...

AHORNSIROOP

Ahornsiroop wordt gewonnen uit de houtsappen van de Esdoorn. Het...

GEDROOGD FRUIT

Gedroogd fruit wordt gemaakt door het vocht uit de vruchten te laten...

APPELDIKSAP

Diksap betekent letterlijk ingedikt sap.

KOKOSBLOESEMSUIKER

Kokosbloesemsuiker wordt gemaakt van de nectar uit de bloesems van...

KRUIDEN & SPECERIJEN

Aan de kruiden herken je de keuken. Kruiden en specerijen voegen niet alleen veel smaak, aroma en kleur aan je gerechten toe, veel kruiden hebben ook een positieve invloed op onze gezondheid. Gebruik ze gul en experimenteer.

AL SPICE

All spice of piment zijn de gedroogde bessen van een aan de...

GEMBER

Gember kan zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Vers smaakt het...

KALA NAMAK

Kala Namak of Indian Black Salt is puur en ongeraffineerd zwart zout...

KOMIJN

Komijn bevat veel ijzer, magnesium, mangaan en calcium. Komijn...

MUSKAATNOOT

Muskaatnoot wordt gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten. Het...

RAS EL HANOUT

Ras el Hanout is een Arabische specerijenmengeling die vaak...

SALIE

Salie vormt samen met rozemarijn en tijm het klassieke kruidenbuiltje...

ZWARTE KOMIJN

Zwarte komijn zaad mag met recht een schat genoemd worden. Het...

CHILI

Chili bevordert de spijsvertering en heeft een desinfecterende werking...

GEROOKTE PAPRIKA

Gerookte paprika geeft een vlezige smaakdimensie aan stoofschotels...

KANEEL

Kaneel is de binnenbast van de takken van de kaneelboom. Deze boom...

KORIANDER

Koriander stimuleert de maagsappen en de spijsvertering, bevordert de...

OREGANO

Oregano is een van de weinige kruiden die gedroogd beter smaakt...

ROOKZOUT

Rookzout (of Deens zout) werd al door de Vikingen gebruikt. De...

TIJM

Tijm heeft een sterke typische smaak. Heel lekker, met mate gebruikt...

DRAGON

Dragon is een sterk afsmakend kruid en het kenmerk in bearnaisesaus...

HIMALAYA ZOUT

Himalaya kristalzout heeft maar liefst 84 natuurlijke mineralen en...

KARDEMOM

Kardemom werkt maagversterkend en spijsverteringsbevorderend en heeft...

KURKUMA

Kurkuma geeft met zijn mooie goudgele kleur extra dimensie aan je...

PEPER

Zwarte peper geeft een pittige smaak aan gerechten en is scherper en...

SAFFRAAN

Saffraan wordt gemaakt van de stempels van de crocus sativus. Voor...

ZEEZOUT

Het grootste verschil tussen ‘natuurlijk’ zeezout en tafelzout is de...

SMAAKMAKERS

In de plantaardige keuken zijn smaakmakers zo mogelijk nog meer van belang dan in de traditionele keuken. Vooral beginnende vegans missen de typische umami van gebakken vlees en kaas. Geen nood echter, er zijn alternatieven!

AROMAWATER

Bloesemwaters zoals rozenwater en sinaasappelbloesemwater worden...

GEDROOGDE UI

Gedroogde ui voegt een extra dimensie toe aan plantaardige kaas...

MISO

Miso pasta wordt gemaakt van gefermenteerde soyabonen en heeft...

PORCINI

Porcini of eekhoorntjesbrood heeft een verfijnde nootachtige smaak...

AZIJN

Er zijn veel soorten azijn. Hieronder de eigenschappen van de soorten die...