top of page
![](https://static.wixstatic.com/media/242bed_6cee72ede283456cbcac262dcedf3ed6~mv2.jpg/v1/fill/w_400,h_600,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/242bed_6cee72ede283456cbcac262dcedf3ed6~mv2.jpg)
ZWARTE TAPENADE
![](https://static.wixstatic.com/media/8d13be_a5600796b8e5466db3a0dbd466b4068d.png/v1/fill/w_24,h_24,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_3,enc_auto/8d13be_a5600796b8e5466db3a0dbd466b4068d.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/8d13be_833a02bb8b204a2a9641e573f63d4f3a.png/v1/fill/w_24,h_24,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_3,enc_auto/8d13be_833a02bb8b204a2a9641e573f63d4f3a.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/8d13be_833a02bb8b204a2a9641e573f63d4f3a.png/v1/fill/w_24,h_24,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_3,enc_auto/8d13be_833a02bb8b204a2a9641e573f63d4f3a.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/8d13be_a5600796b8e5466db3a0dbd466b4068d.png/v1/fill/w_24,h_24,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_3,enc_auto/8d13be_a5600796b8e5466db3a0dbd466b4068d.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/8d13be_833a02bb8b204a2a9641e573f63d4f3a.png/v1/fill/w_24,h_24,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_3,enc_auto/8d13be_833a02bb8b204a2a9641e573f63d4f3a.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/8d13be_833a02bb8b204a2a9641e573f63d4f3a.png/v1/fill/w_24,h_24,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_3,enc_auto/8d13be_833a02bb8b204a2a9641e573f63d4f3a.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/242bed_f3241d4b2fdb4ef08655047c01bf06ac~mv2.png/v1/fill/w_60,h_60,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/242bed_f3241d4b2fdb4ef08655047c01bf06ac~mv2.png)
INGREDIENTEN
-
20 gr arame
-
2 knoflookteentjes, fijngehakt
-
300 gr zwarte olijven (zonder pit)
-
het sap van 1/2 citroen
-
olijfolie
-
zwarte peper
-
Himalayazout
BEREIDINGSWIJZE
Week de arame 7 minuten. Giet het weekwater weg.
Hak de knoflookteentjes fijn.
Mix de arame, knoflook, zwarte olijven en het citroensap in een blender fijn.
Voeg olijfolie toe tot je een smeuïge massa krijgt.
Kruid met zwarte peper en zeezout.
bottom of page