top of page
ZOETE AARDAPPEL MET BOERENKOOLPESTO
super comfy superfood

Comfy superfood!
De pittige boerenkoolpesto contrasteert mooi met zachte Romanesco en de zoete aardappel.

De krokante kikkererwten zorgen voor een lekkere crunch.

In plaats van de zoete aardappel in zijn geheel te bakken, kozen we in dit recept om de aardappels voor het bakken doormidden te snijden. Niet alleen wordt de baktijd hierdoor tot de helft gereduceerd, ook het presenteren gaat een stuk makkelijker.

Handig als het allemaal wat sneller moet gaan.

INGREDIENTEN

voor 4 personen


  • 2 grote zoete aardappels of 4 kleine

  • 1 romaneso (de roosjes als garnituur, stronk voor de pesto)

  • 240 g kikkererwten, zelf gekookt of uit blik, uitgelekt en gespoeld

  • 1 theelepel zoete paprika

  • 1/2 theelepel cayennepeper

  • kokosolie

  • zwarte peper

  • zeezout


voor de pesto:

  • 100 gr boerenkool (kale), de harde nerf verwijderd, gewassen en gedroogd

  • de stronk van de romanesco, grof gehakt

  • 50 gr pompoenpitten, droog geroosterd

  • 1 teentje knoflook, grof gehakt

  • 50 ml olijfolie

  • 1-2 eetlepels citroensap

  • 3 eetlepels edelgist

  • zwarte peper

  • zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de aardappels in de lengte doormidden.
Wrijf ze in met kokosolie en bak ze in 25-35 minuten op 200º gaar.

Verdeel de romaneso in roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water.
(Kook de stronk mee, die gaat bij de pesto)

Warm een scheutje kokosolie in een pan.
Voeg de kikkererwten toe met de paprika, de cayennepeper, de peper en het zout.
Bak op een hoog vuur krokant.

Rooster de pompoenpitten in een droge pan goudbruin.

Maak de pesto:
Doe de kool met de gekookte romanesco-stronk, de olijfolie, het citroensap, de edelgist, de pompoenpitten en het teentje knoflook in een foodprocessor en mix tot een gladde pasta.
Voeg eventueel wat water toe als de pesto te dik blijft.
Kruid naar smaak.

Verdeel de aardappels over de borden.
Schep de pesto op de aardappels.
Schik de romanesco erbij en verdeel de kikkererwten over het geheel.
Smakelijk!

© 2 0 2 1

bottom of page