top of page
ZOETE AARDAPPEL MET ASPERGES EN TEHINA

Zowel de smaken als textuur contrasteren mooi in dit super makkelijke gerecht.

Het zacht zoete van de aardappel, de krokant kruidige kikkererwten, de knapperige groene asperges en de pittige dressing. Alles vormt een mooi geheel.



(*) In veel recepten voor oven gebakken groentes wordt aangeraden deze met een vork in te prikken om barsten te voorkomen. Bij zoete aardappels ervaarde ik dat het wegsnijden van een klein stukje schil aan de uiteindes een beter resultaat geeft. Bijkomend voordeel: zodra je een caramelachtige substantie ziet lekken waar je hebt ingesneden, is je aardappel gaar.

INGREDIENTEN

voor 2 personen


  • 2 middelgrote zoete aardappelen

  • kokosolie

  • 1 bussel dunne groene asperges

  • 240 gr kikkererwten, zelf gekookt of uit blik, uitgelekt

  • 1/2 theelepel zeezout

  • 1/2 theelepel komijn

  • 1/2 theelepel chili

  • olijfolie

  • zwarte peper

  • Himalayazout

voor de dressing:

  • 2 eetlepels witte tahini pasta

  • 2 eetlepels limoensap

  • 2 eetlepels water

  • 2 theelepels ahornsiroop

  • 1/4 theelepel zout

  • 1/4 ttheelepel peper

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven tot 200°C.

 

Schrob de zoete aardappelen goed schoon, maar schil ze niet. Verwijder een klein stukje schil aan de uiteindes en eventuele lelijke plekjes.

Wrijf de aardappelen in met kokosolie, leg ze op een bakplaat en plaats 40-45 minuten in de oven tot ze gaar zijn.


Vijzel het zeezout met het komijnzaad en de chilivlokken fijn.

Meng de olie met de specerijen in een ovenschaal en schep de kikkererwten erdoor. Schep naar 1 kant.

Leg de asperges aan de andere kant en besprenkel met een beetje olijfolie. Zorg dat de punten mooi bedekt zijn,

Kruid met peper en zout.


Bak de kikkererwten en de asperges 20 minuten mee in de oven.

Schep halverwege even om.


Meng alle ingrediënten voor de dressing tot een gladde saus.


Maak een snede in de zoete aardappel (niet geheel doormidden) en druk beide helften met twee vorken open. 

Schep er een lepel dressing in en daarop de asperges.

Werk af met een extra lepel saus en en de kikkererwten. 


Smakelijk!

bottom of page