top of page
WINTERQUICHE
pittige spruitjes, zoete peer en zilte boter

De combo van pittige spruitjes met zoete peer en zilte boter werkt super. 


In de eerste poging bouwde ik de quiche klassiek op: bladerdeeg, daarop tofumengsel, daarop de groenten.

Dat gaf best een lekker resultaat, maar  het zoete van de peer kwam niet echt tot zijn recht. Ik besloot de peer onder de tofulaag te leggen en dan verder klassiek op te bouwen. En dat bleek een schot in de roos. De peer smelt in de quiche en de smaak is subtiel maar toch heel duidelijk aanwezig. 

Toppertje!

INGREDIENTEN
  • een vel bladerdeeg, vegan

  • 350g spruitjes, gehalveerd

  • 1 rode ui, in dunne halve ringen

  • 1 zoete peer, in dunne plakken

  • 2 teentjes look, geperst

  • 1 pakje tofu, firm

  • 100 ml groentebouillon

  • 3 eetlepels kuzu (of tapioca)

  • 2-3 eetlepels edelgist

  • 1-2 eetlepels mosterd

  • zeeboter

  • zwarte peper

  • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 200°

Bak het bladerdeeg blind gedurende 20 minuten.

Meng ui en spruitjes met een scheutje olie, verdeel over een bakplaat en zet mee in de oven.


Mix de tofu met de bouillon, de look, mosterd, de edelgist, zout en een flinke draai peper.


Verdeel de peer over de bodem
Verdeel de tofu over de peer.
Verdeel de spruitjes en ui over de peer en druk even aan.
Verdeel vlokjes zeeboter over het geheel 


Bak in 20 à 30 minuten tot de quiche goudbruin en stevig is.

© 2 0 2 1

bottom of page