top of page
TOFISH MET KRUIDIGE KORST
fris kruidig

Hoe makkelijk het momenteel ook is om recepten online te vinden op pinterest of instagram, niets evenaard het fysiek vastnemen van een kookboek en geïnspireerd raken door de mooie foto's en teksten.

Tijdens een van de zoektochten vond ik inspiratie voor dit kruidige gerecht. En wel bij de hapjes in 'mijn pure keuken 1' van Pascale Naessens.

De sardines verving ik door gemarineerde tofu en omdat ze nog in seizoen zijn mochten de asperges niet ontbreken.

Het resultaat: een hartig, kruidig gerecht met fris zure toets.

INGREDIENTEN

voor 2 personen

  • 1 pak Tofu, firm, uitgelekt (zie tips)

  • 2 eetlepels platte peterselie

  • 2 eetlepels amandelen (of pijnboompitten)

  • citroensap en zeste

  • 1 teentje knoflook

  • 1 vel geroosterde nori (groen)

  • 1 eetlepel tamari

  • boekweitbloem

  • een bundel groene asperges

  • enkele takjes kleine trostomaten

  • olijfolie

  • zwarte peper

  • Himalayazout

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de tofu in 4 dunne plakken.

Pers het overtollige vocht eruit (zie tips)

Warm de oven tot 180°.

Bekleed een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier.

Maak 2 'tofu-sandwiches' door een norivel tussen 2 plakken tofu te leggen en overgiet langs beide zijden met het citroensap. Laat even marineren.

(voor een sterkere 'zee-smaak' kan je ook de buitenzijdes met nori bekleden)

Was de asperges en verwijder de onderste harde stukken.

Leg de asperges in een ovenschaal.

Bestrooi met de citroenzeste en kruid met flink peper en een beetje zout.

Voeg een scheut olijfolie toe. Zorg dat alle delen, vooral de puntjes, met olie bedekt zijn.

Bak de asperges 20-25 minuten in de oven.

Pureer de amandelen met de peterselie, de look en een beetje grof zout in een vijzel.

Giet er een flinke scheut olijfolie en een paar druppels citroensap bij en maak een dik papje.

Kruid met peper.

Wrijf een beetje tamari over de buitenzijdes van de tofu-sandwiches en haal ze voorzichtig door de boekweitbloem. Zorg dat de delen niet loskomen.

Leg de tofu op de bakplaat.

Verdeel de kruidenpasta over de bovenzijde.

Bak in 20 minuten goudbruin.

Spoel de trostomaatjes.

Besprenkel met olijfolie en bak ze 10-15 minuten mee.

Leg op elk bord een stukje tofish, asperges en een takje trostomaten.

Smakelijk!

© 2 0 2 1

bottom of page