top of page
TOFISH MET ERWTENPUREE
verrassend pittig

De inspiratie voor de 'fish' is een recept van Gaz Oakley (Avant-garde vegan), De nori brengt de smaak van de zee op je bord vegan-style,

Om die zeesmaak nog meer in de tofu te krijgen, marineer ik in deze versie de tofu in citroensap en plaats ik het norivel tussen 2 dunne lapjes tofu. De tamari-amandelkorst bovenop zorgt voor extra umami.

Voor de erwtenpuree vond ik inspiratie bij Pascale Naessens. De currypasta en de verse kruiden geven de erwtjes karakter en pit.

INGREDIENTEN

voor 2 personen

  • 1 blok tofu, firm, uitgelekt (zie tips)

  • 1 à 2 nori-vellen

  • citroensap

  • 2 eetlepels boekweitbloem

  • 3 eetepels kikkererwtenmeel, met water losgeklopt tot beignetbeslag

  • 1/2 cup amandelen, gehakt

  • 1 eetlepel tamari

  • 400 gram erwtjes (vers of diepvries)

  • 1 eetlepel groene currypasta

  • een handvol groene kruiden (munt, bladpeterselie, basilicum, koriander, ...)

  • olijfolie

  • zwarte peper

  • Himalayazout

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de tofu in 4 dunne plakken.

Pers het overtollige vocht eruit (zie tips)

Warm de oven tot 180°.

Bekleed een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier.

Maak 2 'tofu-sandwiches' door een norivel tussen 2 plakken tofu te leggen en overgiet langs beide zijden met het citroensap. Laat even marineren.

Hak de amandelen en meng met de tamari. Zet opzij.

Meng het kikkererwtenmeel met water tot een beignetbeslag in een platte schaal. Zet opzij.

Doe de boekweitbloem in een 2e platte schaal.

Haal de 'tofu-sandwiches' voorzichtig door de boekweitbloem. Zorg dat de delen hierbij niet loskomen.

Haal de tofu vervolgens door het kikkererwtenbeslag. Schud het overtollige deeg los en leg de tofu op de bakplaat.

Verdeel de amandelen over de tofu.

Bak in 15-20 minuten goudbruin.

Kook ondertussen de erwtjes met de look gaar in gezouten water.

Giet af en zet terug op het vuur.

Voeg 2 eetlepels olijfolie toe met de currypasta. Roer door mekaar en zet het vuur uit.

Pureer de erwtjes met een staafmixer tot een dikke puree. Laat nog een beetje structuur.

Hak de verse kruiden grof en roer ze door de puree.

Kruid naar smaak.

Verdeel de erwtenpuree over de borden.

Leg de tofish ernaast en werk af met verse kruiden.

Smakelijk!

© 2 0 2 1

bottom of page