top of page
TOFISH & CHIPS
an English classic veganised

Dit leuke, verrassende gerecht, gebaseerd op een recept van Gaz Oakley (Avant-garde vegan) brengt de smaak van de zee op je bord vegan-style.

 

De nori en de tartaar zorgen voor een lekkere umami touch.

Voor een extra zee-smaak kan je de tofu in 4 ipv 2 plakken snijden en extra tussenlagen nori voorzien.

INGREDIENTEN

voor 2 personen

  • 1 blok firm tofu, uitgelekt (zie tips)

  • 1 vel Nori

  • 3 eetlepels kikkererwtenmeel

  • 75 ml amandelmelk

  • 1/2 theelepel ciderazijn

  • 1 theelepel salade de pêcheur

  • een snufje selderzout

  • 1/2 cup panko

  • enkele aardappels

voor de tartaarsaus:

  • 125 gr veganaise

  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt en grof gehakt

  • 2 eetlepels augurk, uitgelekt en grof gehakt

  • 1 sjallot, fijn gehakt

  • 1 eetlepel citroensap

  • 2 eetlepels bladpeterselie, gehakt

  • Himalayazout

  • zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

Pers de tofu en laat uitlekken. (zie tips) *

Warm de oven tot 180°.
Snijd de aardappels in de lengte in kwartjes (of frietjes bij grote aardappels), spoel ze af en dep ze droog.
Meng met 1 eetlepel olie.
Verdeel de aardappels over een ovenschaal en bak ze in 40 minuutjes goudbruin. Roer ze halverwege om.

Bekleed een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier.

Meng het kikkererwtenmeel in een platte schaal met de amandelmelk en de ciderazijn tot een beignetdeeg.
Voeg de salade de pêcheur toe en kruid met een beetje selderzout.
Doe de panko in een 2e schaal.

Snijd de tofu in 2  plakken.
Besprenkel beide plakken met citroen. Leg een vel nori op 1 plak en leg de andere plak er bovenop. Druk even aan. De citroen 'kleeft' de nori aan de tofu.

Haal de tofu door het beslag en zorg dat de gehele plak bedekt is.
Haal de tofu vervolgens door de panko en leg de plakken op de bakplaat.

Bak 15 minuten in de oven tot de panko mooi goudbruin gebakken is.

Maak ondertussen de tartaarsaus.
Roer de kappertjes, de stukjes augurk, de peterselie en de sjalot door de mayonaise.
Meng het citroensap erdoor en kruid naar smaak.

Serveer de tofish met de tartaar, ovengebakken frietjes en een frisse salade.

© 2 0 2 1

bottom of page