top of page
TAJINE MET WINTERSE GROENTJES EN OLIJVEN
kruidig sudderpotje

Het is weer de tijd van winter jassen, dikke sjaals, warme choco en ... jawel stoofpotjes!
Zoals deze tagine, een comfy stoofpot met Oosterse accenten, geïnspireerd op de traditioneel Marokkaanse versie.

Slow cooking avant la lettre.

 

Je kan de groentjes aanpassen aan je persoonlijke smaak, de voorraadkast of het aanbod in de winkel. Voor een zoetere versie kan je de olijven vervangen door rozijntjes of cranberries.

Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN

voor 4 ruime porties

 

  • 1 grote rode ui, in partjes

  • 6 middelgrote wortels, in plakjes

  • 1 aubergine, in blokjes

  • 2 middelgrote aardappels, in blokjes

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt en geplet (of geperst)

  • 400 g kikkererwten, geweekt en gekookt (of uit blik uitgelekt)

  • 500 ml groentebouillon

  • een blikje tomatenpuree

  • een handvol zwarte olijven, ontpit en grof gehakt

  • 1 à 2 eetlepels ras-el-hanout

  • 2 eetlepels komijnzaad, droog geroosterd

  • 1 kaneelstokje of een snufje kaneelpoeder

  • een snufje cayennepeper

  • zwarte peper

  • zeezout

  • een bosje koriander, grof gehakt

BEREIDINGSWIJZE

Stoof de ui glazig in een scheutje olijfolie.

Voeg de look, de specerijen en de overige groenten toe en stoof even aan.

Roer de tomatenpuree door de groentjes, voeg de olijven toe en overgiet met de bouillon.
De hoeveelheid bouillon is afhankelijk van de grootte van je tajine. Zorg dat de groentjes ongeveer half onder staan.

Breng aan de kook.
Zet het deksel op de tajine, temper het vuur en laat ca 1,5 uur zachtjes sudderen.
Check af en toe of de groentjes niet te droog komen te staan.

Serveer met gehakte koriander en knapperig brood, rijst of couscous.
Smakelijk!

© 2 0 2 1

bottom of page