top of page
SWEET THAI CHILI
sweet & spicy yumminess

Voor onze Langste Veggietafel van dit jaar maakten we met het culinaire team van eva Antwerpen naast pitta (met seitan gesponsord door Bertyn) een trio van Gourmet burgers (met burgers gesponsord door Greenway)
 

In de zoektocht naar een originele combo kwamen we tot de hele lekkere Sweet Thai Burger.

Een broodje met de befaamde Greenway burger, schijfjes komkommer, schijfjes mango, sla en een pittige Sweet Thai chilisaus. Het oorspronkelijke plan was die saus te kopen, maar omdat zelfgemaakt altijd lekkerder is en we uiteindelijk toch het 'culinaire tram' zijn besloot ik een poging te wagen.

Het werd deze super heerlijke saus!

Snel, makkelijk met slechts een paar simpele ingrediënten. Je hebt echt geen reden meer om ooit nog een fles in de winkel te kopen. Deze maak je voortaan ALTIJD zelf.

INGREDIENTEN
  • 6 teentjes knoflook

  • 6 stuks Spaanse peper

  • 200 gram rietsuiker

  • 350 ml water

  • 1 eetlepel zeezout

  • 120 ml appelciderazijn

  • 2 eetlepel maïzena (opgelost in 2 eetlepels water)

BEREIDINGSWIJZE

Roer de maïzena los met water en zet opzij)

Pureer de overige ingrediënten (zonder het water) in een blender tot je hele kleine stukjes peper over hebt.

Doe dit mengsel met het water in een steelpan en breng aan de kook.
Temper het vuur en laat ongeveer 3 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de maïzena door de saus, laat nog een minuutje zachtjes pruttelen en haal de steelpan van het vuur.
Laat de saus afkoelen.
Giet vervolgens in een luchtdichte bokaal of fles en bewaar in de koelkast.

© 2 0 2 1

bottom of page