top of page
SPINAZIEGALLETTE
heerlijke combo

Een heerlijke makkelijke gallette.

De combinatie van zachte spinazie met de pittige look en de zilte tomaatjes en gorgo werkt heel goed samen.


De gallette kan als lunch of diner met een groene salade erbij, maar is - kleiner versneden - ook een lekker apero hapje.


Eentje om zeker eens uit te proberen!

INGREDIENTEN
  • 1 vel vegan bladerdeeg gekocht, of zelf gemaakt

  • 400g spinazie

  • een teentje look, geperst.

  • 10-12  zongedroogde tomaten,in  stukjes (of kerstomaatjes)

  • 1 theelepel basilicum, gedroogd

  • Gorgo

  • een handje pijnboompitten

  • olijfolie

  • nootmuskaat

  • zwarte peper

  • zeezout

  • verse groene kruiden (basilicum, oregano,..)

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 200°.


Stoof de spinazie kort in olijfolie.

Verwijder het overtollige vocht , meng de look erdoor en laat even doorwarmen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.


Rol het deeg lichtjes uit en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat.


Spreid de spinazie over het deeg.

Verdeel hierop de stukjes tomaat, stukjes gorgo, basilicum en pijnboompitten.


Vouw de randen van het deeg over de vulling (ca 1-2 cm) voor een rustieke look.

Dit hoeft niet persé maar het oogt wel leuk.


Bak de galette in 25 à 35 minuten gaar en goudbruin in de oven.


Bestrooi met verse kruiden en serveer met een frisse salade.

Smakelijk!

© 2 0 2 1

bottom of page