top of page
SPECULAASGRANOLA
sweet & spicy

Deze pittige granola is zalig lekker. 

De gekonfijte gember geeft extra pit, de speculaaskruiden zorgen voor een heerlijke geur. Een instant comfortgevoel bij het ontbijt.

INGREDIENTEN
  • 300 gr havervlokken

  • 100 gr pecanoten, grof gehakt

  • 4 eetlepels pompoenpitten

  • 4 eetlepels sesamzaad 

  • 1 eetlepel speculaaskruiden

  • 1/2 eetlepel gemberpoeder

  • 2 eetlepels ahornsiroop

  • 3 eetlepels kokosolie, vloeibaar

  • 100 gr gekonfijte gember, fijngehakt

BEREIDINGSWIJZE

Meng de haver met de noten, zaden, specerijen, siroop en kokosolie.

Roer goed door mekaar.

Bak 20 minuten op 180°

Roer halverwege even om.

 

Neem de bakplaat uit de oven, roer de gekonfijte gember door de warme granola. Laat afkoelen op de bakplaat.​


De granola blijft 2-3 weken goed in een afgesloten pot.

© 2 0 2 1

bottom of page