top of page
SNICKERDOODLES
aka snipdoodles of kaneelsuikerkoekje

Snickerdoodles, mijn eerste gedachte was 'pindakoekjes'!

Maar niets is minder waar, want snickerdoodles hebben niets te maken met de bekende pindareep.


Snickerdoodles, ook wel snipdoodles of kaneelsuikerkoekjes genaamd, werden heel populair in New England in de late jaren 1800. Het koekje komt origineel waarschijnlijk uit Duitsland. 

De naam zou een verbastering zijn van het Duitse 'Schneckennudeln' ofte gekreukte noedels.


In de originele versie wordt gewerkt met boter, tarwebloem en suiker. In onze versie gebruiken we kokosolie, amandelmeel, kokosmeel en ahornsiroop voor een vegan én glutenvrije versie.


Do try this @ home!

INGREDIENTEN
  • 170g amandelmeel

  • 30g kokosmeel

  • 1/2 theelepel baking soda

  • 1/2 theelepel wijnsteenpoeder (of bakpoeder)

  • 1/4 theelepel zeezout

  • 1/2 theelepel kaneel

  • 80 ml kokosolie, gesmolten

  • 80 ml ahornsiroop

  • 1/2 theelepel vanille extract

voor de kaneelsuiker

  • 30 g kokosbloesemsuiker

  • 1 theelepel kaneel

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 175°

Bekleed een ovenplaat met (herbruikbaar) bakpapier (of gebruik een siliconenmatje)


Meng de kokosbloesemsuiker met de kaneel in een kommetje. (De hoeveelheid is zeker voldoende voor 2 batchen koekjes)  

Zet opzij.


Meng het amandelmeel, het kokosmeel, de baking soda, het bakpoeder en de kaneel in een kom mooi door mekaar.

Voeg de kokosolie, de ahornsiroop, de kaneel en de vanille toe. Meng tot een homogeen geheel.

 

Schep met een eetlepel een beetje deeg en rol dit tot een balletje. 

Rol het balletje door de kaneelsuiker en plaats op de bakplaat.

Herhaal tot het deeg is opgebruikt. Hou voldoende plaats tussen de balletjes, het deeg gaat nog rijzen.

Vlak het deeg lichtjes uit met je handpalm.


Bak de koekjes in 10 à 15 minuten goudbruin.

Laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat voor je ze volledig laat afkoelen op een taartrekje.


Bewaar in een afgesloten doos of onder een glazen stolp.

© 2 0 2 1

bottom of page