top of page
SNELLE HAVERMOUTPAP
speedy porridge

Ik ben al van kinds af gek van alles wat met havermout te maken heeft.

Dit is een snelle zonder-potten-of-pannen porridge waar je alle kanten mee uit kan. Perfect aanpasbaar aan het seizoen en de goesting van het moment.


TIP:

Meng alle ingrediënten de avond tevoren en laat een nachtje wellen voor je de porridge opwarmt in de microgolfoven. Vervang het kokend water door extra melk voor een romerige versie.

INGREDIENTEN

per persoon

  • 1/2 cup havermout

  • 1/2 cup kokend water

  • 1/2 cup ongezoete plantaardige melk (*)

  • 1/4 banaan, geprakt

  • 1 eetlepel cranberries (of gedroogd fruit naar keuze)

  • 1/2 theelepel kaneel (of vanille, gember, speculaaskruiden, ...)

  • een handje pecanoten, grof gehakt (of kokosvlokken, noten naar keuze)

  • vers seizoensfruit

BEREIDINGSWIJZE

Meng de havermout met de kaneel en de cranberries.

Overgiet met het kokend water en laat 5-10 minuten wellen.


Prak de banaan en meng hem onder het haverpapje.

Voeg de melk toe, meng goed en laat de pap 3-5 minuten wellen in de microgolfoven op lage stand.


Toast ondertussen de noten goudbruin in een droge pan.

Serveer de haverpap met vers seizoensfruit en de noten.



* Geen plantaardige melk in huis?
Geen nood! Je kan deze makkelijk vervangen door je favoriete notenpasta.

Meng 1 eetlepel notenpasta door een kop warm water en klaar!

© 2 0 2 1

bottom of page