top of page
SICILIAANSE MAALTIJDSALADE
pure smaken

Ik hou van de pure smaken in deze voedzame salade. De kappertjes en olijven geven extra pit en een verrassende twist aan de eenvoudige ingrediënten. 

Je kan de salade makkelijk op voorhand bereiden. Ideaal dus bij een picknick of als onderdeel van een casual buffet.

INGREDIENTEN

voor 4-6 personen

  • 500 gr krieltjes, ongeschild, gehalveerd, de grotere in kwartjes

  • 500 sperziebonen, in eetklare stukjes

  • 225 gr canellini- of witte bonen, zelf gekookt of uit blik, uitgelekt

  • 1 kleine rode ui, fijngehakt

  • 50 gr zwarte olijven, ontpit en in plakjes gesneden

  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt

  • een klein handje bladpeterselie, grof gehakt

voor de vinaigrette:

  • 2 eetlepels citroensap

  • 2 eetlepels balsamico

  • 1 theelepel grove mosterd

  • 4-5 eetlepels olijfolie

  • een teentje knoflook, geperst (optioneel)

  • zwarte peper

  • Himalayazout

BEREIDINGSWIJZE

Kook de krieltjes zacht en de sperziebonen beetgaar in gezouten water.

 

Meng ondertussen alle ingrediënten van de vinaigrette. Zet even opzij.

 

Giet de krieltjes en de sperziebonen af en doe ze samen in een serveerkom.

Giet de vinaigrette over de lauwe groenten, meng voorzichtig en laat afkoelen.

 

Voeg de ui, bonen, olijven en kappertjes toe en meng (of schud) nogmaals voorzichtig door mekaar.

Meng vlak voor het opdienen de peterselie onder de groenten.

Smakelijk!

bottom of page