top of page
SAN'S BOTER

Deze vegan boter is snel en makkelijk te maken.

Gewoon alles goed mixen, laten opstijven en klaar. 

De smaak ligt heel erg dicht bij 'echte' boter en smelt zalig weg op warme toast.


De boter bewaart een 2tal weken in de koelkast maar bewaart ook heel goed in de diepvries.

Ik maak kleine porties in een siliconenvorm. Zodra die zijn opgesteven verzamel ik ze in een diepvriesbestendige doos. Haal de porties die je nodig hebt de dag voor gebruik uit de diepvries en laat langzaam in de koelkast ontdooien.


INGREDIENTEN
  • 1/2 cup amandelmeel

  • 2 eetlepels edelgist

  • een snufje kurkuma (enkel voor de kleur)

  • 1/4 cup + 2 eetlepels amandelmelk

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 cup ontgeurde kokosolie, gesmolten

BEREIDINGSWIJZE

Mix het amandelmeel met de edelgist, kurkuma, de melk en de olijfolie in een blender of food processor tot de vloeistof begint samen te hangen. 

Voeg de kokosolie toe en mix tot een romige homogene massa.

Doe de boter in een luchtdicht afgesloten bokaal en laat 3-4 uur opstijven in de koelkast.

Bewaar in het koudste gedeelte van de koelkast.


Variant:

  • Vijzel 2 el nori, 2 el gedroogde kappertjes, 1 tl gedroogde zeekraal en 1/2 tl zeeztout fijn en meng onder 100 g boter (op kamertemperatuur) voor een zilte 'onsjwa'boter met pittig zeeaccent.

  • Spicy citrusboter, lekker op gebakken aardappels of geroosterde wortelgroenten

bottom of page