SALTED CARAMEL ENERGY BITES
dadel snoepjes
Het zoete van de dadels werkt perfect met het Himalayazout. Deze salted caramel snoepjes zitten boordevol lekkere, gezonde energie.
De balletjes zijn het lekkerst op kamertemperatuur.
Ik haal ze een kwartier tot een half uur voor het serveren uit de koelkast.
(*) Als je geen zachte dadels in voorraad hebt, kan je ze eventueel een kwartiertje weken in warm water. Medjol of verse dadels zijn zacht genoeg dus die hoef je niet te weken.
INGREDIENTEN
1/2 cup (100g) zachte dadels (*)
1/4 cup (35g) amandelen en pecanoten
1/4 cup (30g) amandelmeel
1/4 theelepel Himalayazout
kokosrasp
BEREIDINGSWIJZE
Mix de noten grof in een food processor.
Voeg de dadels, het amandelmeel en het zout toe en mix tot het deeg een bal begint te vormen. Het deeg moet samenhangend zijn maar niet te kleverig. Voeg indien nodig extra amandelmeel toe.
Vorm balletjes, een opgehoopte theelepel is een goeie maat.
Rol de balletjes door de kokos.
Bewaar in de koelkast.
BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |