top of page
![](https://static.wixstatic.com/media/242bed_cef894bb48c2442a904d276a82faf238~mv2.png/v1/fill/w_400,h_600,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/242bed_cef894bb48c2442a904d276a82faf238~mv2.png)
SALIE-WALNOTENPESTO
verrassend smaakvol
![](https://static.wixstatic.com/media/8d13be_a5600796b8e5466db3a0dbd466b4068d.png/v1/fill/w_24,h_24,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_3,enc_auto/8d13be_a5600796b8e5466db3a0dbd466b4068d.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/8d13be_833a02bb8b204a2a9641e573f63d4f3a.png/v1/fill/w_24,h_24,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_3,enc_auto/8d13be_833a02bb8b204a2a9641e573f63d4f3a.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/8d13be_833a02bb8b204a2a9641e573f63d4f3a.png/v1/fill/w_24,h_24,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_3,enc_auto/8d13be_833a02bb8b204a2a9641e573f63d4f3a.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/8d13be_a5600796b8e5466db3a0dbd466b4068d.png/v1/fill/w_24,h_24,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_3,enc_auto/8d13be_a5600796b8e5466db3a0dbd466b4068d.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/8d13be_833a02bb8b204a2a9641e573f63d4f3a.png/v1/fill/w_24,h_24,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_3,enc_auto/8d13be_833a02bb8b204a2a9641e573f63d4f3a.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/8d13be_833a02bb8b204a2a9641e573f63d4f3a.png/v1/fill/w_24,h_24,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_3,enc_auto/8d13be_833a02bb8b204a2a9641e573f63d4f3a.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/242bed_f3241d4b2fdb4ef08655047c01bf06ac~mv2.png/v1/fill/w_60,h_60,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/242bed_f3241d4b2fdb4ef08655047c01bf06ac~mv2.png)
Ik haalde de inspiratie voor deze verrassend pittige pesto uit het boek Simply Italian van de Chiappa Sisters. Dit is mijn vegan variant.
Deze pesto is wat vaster dan de zomerse varianten., voeg eventueel wat water toe om hem smeuïger te maken.
Hij is erg lekker bij gegrilde wintergroenten, vooral de combinatie met pompoen, sweet potato en rode ui is subliem.
INGREDIENTEN
20 verse salie blaadjes
100 g walnoten
1 teentjes knoflook, grof gehakt
geraspte schil en sap van 1 citroen
3-4 eetlepels edelgist
zeezout
75 ml olijfolie
BEREIDINGSWIJZE
Blend de look met de noten, de salieblaadjes, citroenzeste, citroensap en edelgist grof.
Voeg de olie toe en mix tot een smeuïg geheel.
bottom of page