top of page
RISOTTO AL FUNGHI
verfijnd en vol van smaak

De kastanjechampignons geven een volle smaak en de enoki een apart accent aan deze lichte risotto. Maar uiteraard kan dit ook met andere soorten. De pastis zorgt voor een aparte toets. Mocht je niet van anijs houden, kan je de pastis vervangen door droge witte wijn of sherry.


Laat je fantasie de vrije loop en do keep us posted!

Tag ons in je Instagram foto's (@sanskeuken), zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit.

INGREDIENTEN

voor 4 personen

  • 4 sjalotjes, fijngehakt

  • enkele takjes tijm, enkel de blaadjes

  • 200 gr risotto rijst (Arborio)

  • 200 ml Pastis (*)

  • 1 liter groentebouillon 

  • 2-3 eetlepels edelgist

  • 500 gr kastanjechampignons, of mengeling

  • 2 teentjes look, geperst of fijngehakt

  • olijfolie

  • zwarte peper

  • zeezout

  • enoki paddestoelen of rucola (afwerking)

BEREIDINGSWIJZE

Fruit de sjalotjes in 2 eetlepels olie op een middelhoog vuur glazig.

Laat ze niet bruinen!

Zet het vuur lager als de sjalotjes glazig zijn en voeg de rijst toe.

Roer om tot alle korrels met olie bedekt zijn.


Voeg de pastis toe en roer af en toe tot het vocht opgeslorpt is.


Voeg nu geleidelijk de bouillon toe.

Telkens een kleine hoeveelheid toevoegend als het vocht bijna is opgeslorpt. Roer af en toe om.


Check de rijst als alle bouillon is toegevoegd. De rijst is gaar als hij romig is met nog een kleine beet. Voeg indien nodig nog een beetje extra bouillon toe.


Snijd ondertussen de paddestolen grof en bak ze goudbruin met de tijm.

Pers de look over de gebakken champignons en meng even door mekaar.

Kruid met peper.


Voeg de gebakken champignons met de edelgist bij de rijst en meng goed. Roer er een eetlepel koolzaadolie door, proef en kruid naar smaak.


Serveer de risotto met rauwe enoki of een handje rucola.

Smakelijk


Ook lekker als garnituur:

dunne schijfjes kastanje en geraspte gedroogde porcini

bottom of page