top of page
RAW BROWNIES
smeuïg en vol van smaak

Deze lekker smeuïge 'no-bake-brownies' zijn super makkelijk te maken, er komt geen oven aan te pas.

Zonder geraffineerde suiker, zonder bloem, maar boordevol smaak.

 

In originele recept, ontwikkeld door Marie-Claire Quittelier voor Lima, worden de brownies afgewerkt met surrogaat koffie. Dat is vloeken voor een rasechte koffiejunk, dus ik gebruik the real deal én drink er een lekker sterk shotje espresso bij.

INGREDIENTEN

voor ca 12 stuks

  • 200 gr Medjouldadels

  • 125 gr walnoten

  • 2 eetlepels tahin (of notenpasta)

  • 1 eetlepel rozijnen

  • 2 eetlepels rijstsiroop (of andere siroop naar keuze)

  • 4 eetlepels chiazaad, tot poeder gemalen

  • 6 eetlepels cacaopoeder

  • een mespuntje Bourbon vanille

  • himalayazout

  • gemalen koffie

BEREIDINGSWIJZE

Ontpit de dadels en snijd ze grof.

Hak de noten in een foodprocessor grof. Voeg de dadels toe en meng enkele seconden.

Voeg de tahin toe met de rozijnen, de siroop, de cacao, het chiapoeder, de vanille en een snufje zout.

Meng tot het deeg een bal begint te vormen.

Kneed nog even door met propere handen.

Bekleed een kleine bakvorm of ovenschotel met bakpapier.

Vul de bakvorm met het deeg.

Druk het deeg aan en strijk glad met je handen of een spatel.

Zet de vorm 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Snijd met een scherp mes in porties en bestrooi met de poederkoffie.

Bewaar in een afgesloten doos in de koelkast.

bottom of page