top of page
PRUIMEN CHUTNEY
zoet en kruidig

Tekst

INGREDIENTEN

 

  • 4 sjalotten

  • 1 kg pruimen

  • 3 laurierblad

  • 1 kaneelstok

  • 5 kruidnagels

  • 1/2 theelepel all spice, gemalen

  • 1/2 theelepel gemberpoeder

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 200 gr bruine rietsuiker

  • 1 sinaasappel (zeste en sap)

  • cider azijn (450 ml totaal samen met het sap)

BEREIDINGSWIJZE

Warm een eetlepel olie in een grote pan op middelhoog vuur.

Pel de sjalotten en snijd ze in dunne halve ringen.

Fruit de sjalotten in de olie tot ze zacht en licht goudbruin zijn.

.

Ontpit ondertussen de pruimen en hak ze grof.

Voeg de laurierbladeren en de specerijen bij de sjalotten en pak ze een minuutje mee.

Voeg de pruimen toe met de suiker en de sinaaszeste. Roer om.

Pers de sinaasappel in een maatbeker.

Vul met de ciderazijn aan tot 450 ml.

Giet de vloeistof bij de pruimen en breng aan de kook.

Zet het vuur lager en laat langzaam sudderen tot de vloeistof bijna volledig is ingekookt.

Roer de chutney goed door en verdeel in gesteriliseerde bokalen.

Bewaar op een koele droge plaats. De chutney is klaar na een paar weken 'trekken'.

© 2 0 2 1

bottom of page