PREI-KOKOSRIJST MET SATÉ
romig meets pittig
De lekkere prei-kokosrijst is gebaseerd op een recept van Velt, hier en daar een beetje aangepast. Super makkelijk te maken en vol smaak.
De romige rijst contrasteert heel mooi met de hartige seitan en de pittige pindasaus.
A match made in Antwerp 😉
Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉
INGREDIENTEN
voor 3-4 porties
een blok seitan (ca 500 gr), in 'satéreepjes' gesneden
enkele satéstokjes
kokosolie
200 gr volle rijst
250 ml water
250 ml dunne kokosmelk
een mespunt bouillonpoeder
3 stengels preiwit, in fijne reepjes
citroensap
zwarte peper
zeezout
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de kokosolie in een pan op middelhoog vuur en bak de rijst en de prei even aan.
Voeg de kokosmelk, het water en de bouillon toe. Laat rustig gaar pruttelen.
Maak ondertussen de pindasaus.
Steek de seitan op satéstokjes (optioneel) en bak knapperig in een pan of de oven.
Roer wat citroensap door de rijst en kruid met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en serveer met de saté's en de pindasaus.
Smakelijk!
BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |