top of page
PIMPED PORRIDGE
Scottish with a twist

Porridge the Scottish way. Dus bereid met water en zout in plaats van melk. En dan gepimpt, dat spreekt, want haver met enkel water, da's een beetje te basic naar mijn gevoel.

 

Deze porridge is super veelzijdig en heel snel klaar. Geschikt voor zowel de zoete tand als de Spartaanse ziel. Je voegt toe waar je zin in hebt, afhankelijk van het seizoen en de goesting.

 

De hoeveelheid is slechts een richtlijn. Zolang je de verhouding 1 deel haver op 3 delen water respecteert zit je goed.

Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN

per persoon

  • 1/2 cup havervlokken (steel cut oats)

  • 1 1/2 cup water

  • een snufje zeezout

  • een scheutje plantaardige melk (amandel, soya, haver, kokos,...*)

garnering:

  • vers seizoensfruit (aardbei, bessen, appel, peer, mango, druiven,..)

  • gedroogd fruit (veenbessen, dadels, vijgen, abrikozen, rozijnen,...)

  • zoete specerij (kaneel, gember, vanille, cacao, saffraan, kardemom,...)

  • noten en zaden (pecanoten, walnoten, hazelnoten, amandelen, pompoenpitten, kokos,...)

  • optioneel een extra zoete toets (chocolade, agavesiroop, rijstsiroop, ahornsiroop,...)

BEREIDINGSWIJZE

Doe de haver met het water en een snufje zout in een pot en laat wellen op een middelhoog vuur.

Voeg een scheutje plantaardige melk toe samen met de specerijen en gedroogd fruit als je dit gebruikt.

Roer goed door en laat nog even op laag vuur trekken.

Giet de porridge in een kom en serveer met vers fruit, zoete toets, noten en zaden.

Smakelijk!

* Geen plantaardige melk in huis?
Geen nood! Je kan deze makkelijk vervangen door je favoriete notenpasta.

Meng 1 eetlepel notenpasta door een kop warm water en klaar!

© 2 0 2 1

bottom of page