top of page
PESTO
basics veganised

Pesto is absoluut een van mijn favorieten, dus een vegan versie kon niet ontbreken.

Je kan alle kanten uit met de basisversie.

De pijnboompitten kan je vervangen door gelijk welke noten of pitten die je lekker vindt, en de basilicum vervang je door de kruiden waar je zin in hebt.

Pistaches werken heel goed samen met basilicum, amandelen met rucola en cashews met koriander.

Laat je fantasie de vrije loop. Koken is fun!

INGREDIENTEN
  • 2 cups basilicum

  • 1/2 cup pijnboompitten, droog geroosterd

  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt

  • 1/3 cup olijfolie

  • 1 eetlepel citroensap (of limoensap)

  • 3 eetlepels edelgist

  • zwarte peper

  • Himalayazout

BEREIDINGSWIJZE

Mix de basilicum met de pijnboompitten en look grof in een blender of food processor.

Zet de blender op de laagste stand en voeg de olie langzaam toe.

Voeg tot slot het zout, de peper, citroensap en edelgist toe en meng door elkaar.

Smakelijk!

© 2 0 2 1

bottom of page