top of page
PASTRAMI
homemade yuminess

Ik ben nooit fan geweest van charcuterie op brood. Maar deze seitan pastrami is een zaligheid!

Het vergt een beetje werk maar moeilijk is het zeker niet. Hoe minder je kneed hoe beter.

De kruiden en specerijen kan je aanpassen naar je eigen smaak.

Heerlijk pittig met rucola op donker brood.

INGREDIENTEN
  • 125 gr kikkererwten, uit blik of zelf gekookt, uitgelekt

  • 15 gr edelgist (1/4 cup)

  • 1 theelepel lookpoeder

  • 1 theelepel uipoeder

  • 1/4 eetlepel komijnzaad

  • 1/2 theelepel oregano

  • 1 eetlepel paprika, gerookt

  • 1/4 theelepel zwarte peper

  • 2 eetlepel tamari (of soshu, soyasaus)

  • 130 gr tomatenpuree

  • 120 ml groentebouillon

  • 260 gr gluten

  • olijfolie

  • gedroogde kruiden (rozemarijn, oregano, tijm, basilicum, salie,...)

  • peperkorrels (optioneel)

  • rookzout (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

Mix de kikkererwten met de edelgist, lookpoeder, uipoeder, komijn, oregano, soyasaus, tomatenpuree, paprika en groentebouillon in een foodprocessor glad.


Doe de mengeling in een grote kom en voeg de gluten toe.

Roer even door met een lepel en werk de massa verder door met je handen tot zich een deeg vormt.

Kneed in ca 2 minuten van een kleverig tot een elastisch deeg.

Kneed niet te lang want dit maakt de seitan taai!


Vorm tot een langwerpig 'brood' en vlak een beetje uit zodra de textuur vast en elastisch is.

Verpak de seitan losjes in aluminiumfolie en stoom 20 minuutjes.

Verpak niet te strak, de seitan gaat iets uitzetten door het stomen.


Haal de seitan uit de folie, dep droog en laat iets afkoelen.


Warm de oven tot 220°


Wrijf de seitan in met olijfolie en rol vervolgens door een kruidenmengeling naar smaak. Grof gemalen peper werkt ook super. Druk langs alle zijden goed aan.

Leg de seitan op een bakplaat en verstuif wat olie over de bovenkant.

Bak in 20 minuten krokant. Draai halverwege om.


Laat de pastrami afkoelen voor je hem versnijdt.

Smakelijk!

bottom of page