top of page
OVENGEBAKKEN GROENTJES
a San's classic

Dit super simpele gerecht komt hier heel vaak op tafel.

Je kan de hoeveelheden en combinaties eindeloos aanpassen aan de goesting van het moment, het seizoen, de inhoud van de voorraadkast.


Bij zomergroentjes zijn kerstomaatjes en amandelfeta lekker verfrissend. Voeg ze de laatste 10 minuten bij de groenten.

Een winterse versie is lekker met witte bonenpuree on the side.

De combinatie van rode ui, sweet potato en pompoen werkt heel goed met saliepesto.

INGREDIENTEN

voor 2 personen


  • 500g seizoensgroenten (aubergine, venkel, paprika, ui, pastinaak, sweet potato, pompoen, ...)

  • 8-10 teentjes look, ongepeld gekneusd

  • enkele takjes rozemarijn, gehakt

  • enkele takjes tijm, gehakt

  • 1/4 theelepel kaneel

  • 1/2 theelepel paprika, pikant

  • 6-8 krielaardappels, in de helft (optioneel)

extra voor de zomerse variant:

  • 20 kerstomaten, gehalveerd

  • 125 gr amandelfeta, in blokjes

lekker in de winter- met bonenpuree:

  • 1 blik witte bonen, gespoeld en uitgelekt

  • 1/4 theelepel bonenkruid, gedroogd

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • olijfolie

  • zwarte peper

  • Himalayzout 

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 190°.
Snijd de aubergine en courgette in grove stukken, de ui en venkel in maantjes.
Snijd het puntje van de knoflookteentjes en kneus ze licht met de vlakke kant van je mes.

Doe de groenten in een grote ovenschaal. Voeg de rozemarijn, tijm en specerijen toe. Giet er een scheutje olijfolie bij en meng goed.

Bak 45-50 minuten of tot de groenten een mooi knapperig goudbruin randje hebben. Roer af en toe om.

Maak ondertussen de bonenpuree:
Giet de bonen af en spoel ze’ laat goed uitlekken.
Doe de bonen met een teentje look, peper, zout en een snufje bonenkruid in een blender. Mix glad. Proef en kruid naar smaak.

Serveer de groentjes met de bonenpuree.

Tip:
De bonenpuree is ook super lekker op knapperig brood met schijfjes tomaat en rucola.

© 2 0 2 1

bottom of page