top of page
ORECCHIETTE AL BROCCOLI
super simpel en super yumm

Orecchiette con broccoli is altijd een van mijn absolute favoriete pasta's geweest.

De combo van smeuïge boter, zilte ansjovis, broccoli en chil is super lekker... maar past niet meer in ons vegan eetpatroon.


Ik baseerde me voor mijn vegan versie op het recept van Jamie Oliver.

De boter verving ik door vegan boter.
De kappertjes geven de zoute toets, de edelgist zorgt voor een kazige smaak.

De pasta oogt het leukst (en is vind ik persoonlijk het lekkerst) met orechiette, maar elke platte, korte pasta kan.

Heel eenvoudig, heel erg lekker!

 

Je kan de boter ook vervangen door olijfolie (*) en kappertjes op azijn zijn ook heel lekker maar het geeft niet de vereiste smeuïgheid en de aparte zilte toets die dit gerecht zo speciaal maken.


(*) Fruit de groenten in olijfolie en werk de saus af met een scheutje koolzaadolie voor een boterige toets.

Laat je inspireren, do keep us posted en vergeet ons niet te taggen (#sanskeuken).
Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN
  • 1 broccoli

  • 2 grote knoflooktenen

  • 2 kleine rode pepertjes, gedroogd (naar smaak)

  • 1-2 eetlepels gedroogde kappertjes , verkruimeld *

  • 6 zongedroogde tomaten

  • 2 eetlepels edelgist

  • vegan boter *

  • zwarte peper

  • zeezout

  • 175 g gedroogde orechiette

* of gebruik onze zeeboter voor een extra zilte toets


 

BEREIDINGSWIJZE

Maak de broccoli schoon, houd de roosjes apart.

Schil de steel en snijd deze in kleine blokjes.

Pel de look en hak hem fijn.
Hak de zongedroogde tomaten.


Smelt een klontje plantaardige boter in een grote pan op middelhoog vuur.

Voeg de broccoliblokjes toe met de look, de tomaatjes en de kappertjes. 
Verkruimel de chili erbij.

Meng goed, zet het deksel op de pot en laat 8 à 10 minuten sudderen.


Kook de pasta al dente.

Kook de broccoliroosjes de laatste 4 minuten mee.


Giet de pasta en de roosjes af en bewaar een beetje van het kookvocht.

Voeg de pasta en de broccoli bij de andere pan en neem deze van het vuur.

 

Kruid naar smaak met peper en zout en voeg de edelgist toe samen met een extra klontje boter. 

Voeg indien nodig wat kookvocht toe om de saus mooi te laten glanzen.
 

Smakelijk!!

bottom of page