top of page
OOSTERSE KOEKJES
fleurig geparfumeerd

Het basisrecept - de vanillekatjes - kreeg voor deze schattige koekjes een Oosterse tint. De geparfumeerde waters zorgen voor een subtiel aroma en een heerlijke geur.

De abrikozenstukjes geven de koekjes een leuke structuur en een fruitig, zoete noot.

De pistaches geven een delicate crunch en een mooi kleuraccent in combinatie met de rozenblaadjes.

 

2 koekjes van (bijna) hetzelfde deeg!

INGREDIENTEN

voor 40 kleine koekjes

  • 1 theelepel gemalen lijnzaad (het malen gaat makkelijk in een vijzel)

  • 3 theelepels warm water

  • 2 1/4 cup speltbloem

  • 1 theelepel Bourbon vanille

  • 1/2 theelepel baking soda

  • 1/4 theelepel zeezout

  • 1/2 cup gesmolten kokosolie

  • 1/4 cup amandelpasta 

  • 1/4 cup kokosbloesemsuiker

  • 1/4 cup agavesiroop

voor de schaapjes:

  • 15 gr pistaches, fijn gehakt

  • 1 theelepel rozenwater

  • enkele rozenblaadjes

voor de kuikentjes:

  • 50 gr ongezwavelde abrikozen, fijngehakt

  • 2 theelepels oranjebloesemwater

BEREIDINGSWIJZE

Meng het lijnzaadmeel met het water in een grote kom en zet opzij om te wellen.

 

Hak de abrikozen heel fijn, meng met een eetlepel oranjebloesemwater en zet opzij.

Meng de bloem met de vanille, baking soda en zout.

Hak de pistaches heel fijn.

Roer de lijnzaadpasta goed door mekaar en voeg de kokosolie toe met de kokosbloesemsuiker, de notenpasta en de agavesiroop.

Klop tot een luchtige massa.

Zeef de droge mengeling over de natte en meng door elkaar.

Kneed het deeg goed door met je handen en verdeel in 2 gelijke delen.

Kneed de geweekte abrikozen door het 1e deel.

Kneed de pistaches met het rozenwater en de rozenblaadjes door het 2e deel.

Vorm van beide delen een dikke plak, wikkel in folie en leg 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

Verwarm de oven tot 165°.

Bekleed enkele bakplaten met bakpapier.

Haal het deeg uit de koelkast en leg het tussen 2 vellen bakpapier.

Rol het deeg uit tot een halve cm dik.

Steek de koekjes uit.

Plaats de koekjes voorzichtig op de bakplaat.

Bak in 10-12 minuten goudbruin en knapperig.

Haal de bakplaat uit de oven.

Laat de koekjes 10 minuten rusten voor je ze van de bakplaat naar de afkoelrooster verplaatst.

Smakelijk!

© 2 0 2 1

bottom of page