top of page
KNOLSELDERSOEP MET APPEL EN SALIE
zoet en smeuig

Een lekker winters soepje naar een recept van Jamie Oliver.

Het zoete van de appel, de aardse knolselder, het pittige van de mierikswortel... alles werkt mooi samen.

INGREDIENTEN
  • 4 eetlepels olijfolie

  • 2 uien

  • 1 selderstengel

  • 1 middelgrote knolselder

  • 4 kleine Cox appels

  • enkele tijm takjes

  • 2 liter groentebouillon

  • 200 ml plantaardige room (soya, haver,...)

  • enkele salieblaadjes

  • verse mierikswortel, citroenzeste, hazelnoten,...


 

BEREIDINGSWIJZE

Warm de helft van de olie in een grote pot.

Snijd de ui in schijfjes en de selder in blokjes. Stoof ze 10 minuutjes in de olie.

Snijd de knolselder in grove stukken en de appels in kwartjes. Verwijder het klokhuis.

Voeg de groenten bij de ui samen met de tijm (enkel de blaadjes) en fruit enkele minuten mee.


Voeg de bouillon toe, kruid met peper en zout en breng aan de kook.

Temper het vuur en laat 20 à 30 minuutjes sudderen. Tot de knolselder zacht is.


Neem de pot van het vuur en mix de soep glad met een handmixer.

Roer de helft van de room door de soep. Proef en kruid naar smaak.


Warm de resterende olie in een pan en bak de salieblaadjes kort knapperig.

 

Schep de soep in een mooi bord en serveer met een scheutje room, een drizzle olijfolie, enkele salieblaadjes, wat geraspte mierikswortel en eventueel wat droog geroosterde hazelnoten.

Smakelijk!

bottom of page