top of page
JACK'S NO TUNA
Jack goes fishy

Jackfruit geeft een geweldige textuur aan salades en stoofpotjes.
In deze spread gaat hij de fishy kant op. But Jack's no tuna, hij is een lekker, pittige spread.

Snel en makkelijk de smaak van de zee op je brood!


Receptontwikkeling en uitvoering: Sandra Geerts - @sanskeuken

Foodstyling en foto: Toos Vergote - @toosplantbasedfood

INGREDIENTEN
  • 1 grote eetlepel kappertjes, uitgelekt

  • 1 middelgrote augurk, grof gehakt

  • 300 gr jackfruit, uitgelekt en grof gehakt

  • 3 eetlepels veganaise

  • 3 eetlepels soya yoghurt Greek nature

  • 1 eetlepel mosterd

  • 2 eetlepels citroensap

  • 1 eetlepel verse dille, grof gehakt

  • 1 eetlepel bladpeterselie, grof gehakt

  • 2-3 eetlepels salade du pêcheur (of verkruimelde nori)

  • 1-2 stengels bleekselderij, in brunoise

  • 1/2 theelepel zeezout

  • zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

Meng de kappertjes met de augurk en het jackfruit in een foodprocessor en puls even door mekaar.

Doe het mengsel in een kom.

Klop de veganaise met de mosterd, het citroensap, de yoghurt en het zout door elkaar. Meng onder het jackfruit-mengsel.

Roer er tot slot de gedroogde zeegroenten, de dille, de peterselie en de bleekselderij door.

Kruid met flink wat peper.

Smakelijk!

bottom of page