top of page
HUMMUS MET ZONGEDROOGDE TOMATEN
zomers kruidig

Hummus is een van mijn favoriete gerechten.

Zalig lekker, gezond én je kan er eindeloos mee variëren. Je voegt ingrediënten toe afhankelijk van de goesting en de voorraadkast.

 

Deze versie met zongedroogde tomaatjes, oregano en basilicum is lekker zomers en kruidig.

Ook heel lekker met een handje groene olijven erdoor.

INGREDIENTEN
  • 240 gr kikkererwten, zelf gekookt of uit blik, uitgelekt (*)

  • 8-10 zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels tahin

  • 2 eetlepels citroensap

  • 1 teentje look, geperst

  • 1/2 theelepel oregano, gedroogd

  • 1/2 theelepel basilicum, gedroogd

  • Himalayazout

  • zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht (*).

Mix de kikkererwten, met de overige ingrediënten in de blender tot een gladde massa.

Voeg, indien mengsel te droog is, enkele lepels van het kikkererwtenvocht (of water) toe.

De aquafaba maakt het mengsel luchtiger, romiger en heeft geen invloed op de smaak. In tegenstelling tot extra olie of citroensap.


Kruid met peper en zout naar smaak.

Schep de hummus in een kom. Serveer met blaadjes little gem sla.

 

Smakelijk!

bottom of page