top of page
HUMMUS MET RODE BIET
pittig en prachtig van kleur

Hummus

Zalig lekker, gezond én je kan er eindeloos mee variëren. Je voegt ingrediënten toe afhankelijk van de goesting en de voorraadkast.

Deze versie met rode biet en knoflook is heerlijk pittig en prachtig van kleur.

INGREDIENTEN
  • 240 gr kikkererwten, zelf gekookt of uit blik, uitgelekt (*)

  • 1 kleine rode biet

  • 3 teentjes knoflook, gepeld

  • 4 eetlepels tahin

  • 2 eetlepels citroensap

  • 2 eetlepels olijfolie + extra voor serveren

  • ½ theelepels komijnpoeder

  • ½ theelepel zeezout

  • zwarte peper

  • cayennepeper

  • peterselie (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven tot 180°

Maak een pakje van aluminiumpapier rond de biet met de look en een scheutje olijfolie.

Rooster de biet een uurtje in de oven. Laat afkoelen.


Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht (*).
Mix de kikkererwten, olijfolie, tahin, citroensap, rode biet en look in 2 minuutjes in een blender tot een gladde massa.

Voeg, indien mengsel te droog is, enkele lepels van het kikkererwtenvocht toe.

De aquafaba maakt het mengsel luchtiger, romiger en heeft geen invloed op de smaak. In tegenstelling tot extra olie of citroensap.


Kruid met peper en zout naar smaak. Voeg komijnpoeder toe. Mix nog 2 minuutjes.

Schep de hummus in een kom en werk af met een straaltje olijfolie, peterselie en chili-vlokken.

 

Serveer met rode biet chips en little gem sla.

Smakelijk!

(*) tip:

Ik verwijder de velletjes van de kikkererwten bij het spoelen. Dit is niet absoluut nodig, je kan de velletjes opeten, maar het geeft een veel smeuïger resultaat. 

bottom of page