top of page
HUMMUS MET AVOCADO
groene yuminess

Hummus is een van mijn favoriete gerechten.

Zalig lekker, gezond én je kan er eindeloos mee variëren. Je voegt ingrediënten toe afhankelijk van de goesting en de voorraadkast.

Deze versie met avocado is lekker romig en zacht van smaak.

INGREDIENTEN
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt (*)

  • 2 rijpe avocado's

  • 2 eetlepels olijfolie + extra voor het serveren

  • 3 eetlepels tahin

  • 3 eetlepels citroensap

  • 1 teentje look, geperst

  • Himalayazout

  • zwarte peper

  • 1/2 à 1 theelepels komijnpoeder

  • chilivlokken

BEREIDINGSWIJZE

Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht (*).

Mix de kikkererwten, olijfolie, tahin, citroensap en look in 2 minuutjes in de blender tot een gladde massa.

Voeg, indien mengsel te droog is, enkele lepels van het kikkererwtenvocht (of water) toe.

De aquafaba maakt het mengsel luchtiger, romiger en heeft geen invloed op de smaak. In tegenstelling tot extra olie of citroensap.


Kruid met peper en zout naar smaak.

Voeg komijnpoeder toe en de avocado's. Mix nog 2 minuutjes.

Schep de hummus in een kom. Werk af met een straaltje olijfolie en wat chili-vlokken. Serveer met blaadjes little gem sla.

Smakelijk!


(*) tip:

Ik verwijder de velletjes van de kikkererwten bij het spoelen. Dit is niet absoluut nodig, je kan de velletjes opeten, maar het geeft een veel smeuïger resultaat. 

bottom of page