top of page
HAVERREPEN MET BOSBESSEN
lekker zoet tussendoortje

Tekst

INGREDIENTEN
  • 85 gr veenbessen, gedroogd

  • 100 gr blauwe bessen, vers (of diepvries)

  • 8 pruimen, zonder pit, in stukjes

  • 30 gr zonnebloempitten

  • 15 gr kokosrasp

  • 50 gr amandelen

  • 25 gr honing

  • 125 gr havermout

  • 2 eetlepels water

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven tot 180°.

 

Zet een kommetje op het vuur en doe er de verse bosbessen en gedroogde veenbessen in. Zet het vuur zachtjes aan en laat het voorzichtig warm worden tot de bosbessen hun sap verliezen en mooi zacht worden. Voeg eventueel een scheutje water toe, want het kan makkelijk aanbakken.

Mix de pruimen samen met de havermout en de amandelen in een foodprocessor.

Meng de mix met de overige ingrediënten nog eens goed en schep er als laatste de bosbessen en veenbessen door.
Vet een bakvorm lichtjes in met kokosolie en doe er het mengsel in. Druk goed aan.

Bak 20 minuten op 180°C.
Laat afkoelen op een rooster.

 

Snijd in repen of blokjes.

Je kan de repen zeker een week bewaren in de koelkast.

bottom of page