top of page
HAVERMOUT KRUIDNOTEN
pepernoten met een twist

De Sint is in het land, er zijn geen stoute kindjes dit jaar dus ... bakken geblazen!
In Nederland zijn pepernoten super populair. Dit is een gezondere versie, zonder geraffineerde suikers. Maar vooral ook een super lekkere versie. 

De dadels geven een aangenaam subtiel zoete smaak. 

Om zalig van te genieten bij een tas thee of een kopje koffie.

tip (*)
Ik gebruik hiervoor de hakmolen  met mixer. Dit werkt perfect voor zowel de dadels als de havervlokken. Rechtstreeks met de staafmixer werken geeft dikwijls problemen met de kleverige dadels.

INGREDIENTEN

voor 35 à 40 koekjes

  • 200 gr havermeel (gemalen havervlokken) (*)

  • 60 gr kokosolie, op kamertemperatuur

  • 6 middelgrote dadels, ontpit, in heel kleine stukjes (*)

  • 5 eetlepels amandelmelk 

  • 3 eetlepels dadelstroop 

  • 2 eetlepels speculaaskruiden

  • 1 eetlepel kaneel

  • een snufje Himalayazout

  • 1 theelepel baking soda

BEREIDINGSWIJZE

Meng alle ingrediënten in een kom goed door mekaar.
Kneed grondig door met je handen zodat alles homogeen verdeeld is en laat even rusten. De warmte van je handen helpt de kokosolie goed te verdelen, en het is een leuk werkje.

Verwarm de oven tot 175°

Bekleed een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier.

Rol bolletjes van het deeg.

Plaats de bolletjes op de bakplaat. Druk ze bovenaan voorzichtig een beetje plat. Voorzie voldoende ruimte tussen de bolletjes, ze zetten nog iets uit bij het bakken.
Bak de kruidnoten in ca 15 minuten gaar. Laat afkoelen op de bakplaat.

 

Smakelijk!

 

Bewaar de kruidnoten in een luchtdicht afgesloten doos.
 

© 2 0 2 1

bottom of page