top of page
GRANOLA
het basisrecept

Dit basisrecept voor granola is heel makkelijk en veelzijdig.

 

Enkele van mijn favoriete combinaties:

amandel - dadel - dadelsiroop - kaneel

amandel - abrikoos - oranjebloesemwater - agavesiroop - kaneel

pecanoten - veenbessen - ahornsiroop - kaneel

hazelnoot - appel en rozijnen - appeldiksap - kaneel

pistache - abrikoos - kokosbloesemsiroop - bourbon vanille

Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN

voor een grote pot

  • 300 gr havervlokken

  • 100 gr noten, grof gehakt (amandel, walnoot, pecan, hazelnoot,...)

  • 8 eetlepels zaden en/of pitten (pompoen-, zonnebloem,- lijnzaad,...)

  • 1 eetlepel zoete specerij (kaneel, vanille, gember, kardemom,..)

  • 2 eetlepels siroop (agave, ahorn, kokosbloesem, rijst,...)

  • 3 eetlepels kokosolie, vloeibaar
     

  • 100 gr gedroogd fruit (abrikoos, rozijnen, veenbessen, dadels, appelschijven, ..)

  • 1 eetlepel oranjebloesemwater (optioneel - lekker bij abrikozen)

BEREIDINGSWIJZE

Meng de haver met de noten, zaden, specerijen, siroop en kokosolie.

Roer goed door mekaar.

Bak 20 minuten op 180°

Roer halverwege even om.

Weeg ondertussen het gedroogde fruit. Snijd grote stukken fijn.

(Als je oranjebloesemwater gebruikt meng dit dan nu onder het fruit zodat dit even kan intrekken)

 

Neem de granola uit de oven, voeg het gedroogd fruit toe nu de granola nog warm is en roer nog eens goed om. Laat afkoelen op de bakplaat.​


De granola blijft 2-3 weken goed in een afgesloten pot.

Lekker bij yoghurt of ricotta met vers fruit.

© 2 0 2 1

bottom of page