top of page
GEBAKKEN HAVER MET BOSBESSEN
een taartje als ontbijt

Warm ontbijt heeft altijd iets extra, een verwenmoment voor jezelf. En dat hoeft allemaal zelfs niet zoveel tijd en energie te kosten.


Ik vind de combinatie bosbessen met banaan en walnoten overheerlijk, maar ook andere combo's met - bij voorkeur zacht -fruit en noten zijn de moeite van het proberen waard. Een perfect recept om de restjes uit de fruitmand en voorraadkast in te verwerken.


TIP:

Als je kiest voor een hardere fruitcombinatie, zoals bv appels of peren, werkt het beter als je het fruit als onderlaag in je ovenschaal legt en het beslag erover giet. Zo krijg je een smeuïge compote met crumble on top.


Laat je inspireren en do keep us posted!


(*) Je kan de plantaardige melk vervangen door water en 1 eetlepel kokosrasp per persoon. Of de hoeveelheid notenpasta in het recept verdubbelen.

INGREDIENTEN

voor 2 personen

  • 1 eetlepel lijnzaad, gebroken

  • 100 gr havervlokken

  • 1 theelepel wijnsteenpoeder (of bakpoeder)

  • 1/2 theelepel kaneel

  • 1 theelepel ciderazijn

  • 1 eetlepel agave siroop

  • 220 ml plantaardige melk (*)

  • 2 eetlepels amandelboter

  • 300 gr bosbessen

  • 1 banaan

  • walnoten (of pecanoten)

BEREIDINGSWIJZE

Meng het lijnzaad in een kommetje met twee eetlepels water. Zet opzij.


Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Meng de havervlokken met het bakpoeder, de kaneel en een snufje zout.
Meng de melk met de agavesiroop, de notenboter, de ciderazijn, het lijnzaad en de blauwe bessen onder de haver.


Schep het beslag in twee kleine ovenschaaltjes.

Snijd de banaan in dunne plakjes of in de lengte doormidden.
Verdeel de banaan en de walnoten over de haver.

Bak het geheel in 30 minuten goudbruin.

Serveer met wat opgeklopte plantaardige yoghurt.

© 2 0 2 1

bottom of page