top of page
FRITTATA ALLA MODA MIA
snel en hartig

De meeste recepten voor plantbased frittata zijn gebaseerd op gelijke delen kikkererwtenmeel en water. Als je het water vervangt door gelijke delen plantaardige melk en aquafaba wordt het geheel een stuk smeuïger en krijgt het ook meer smaak.

 

Toen ik onlangs frittata ging maken maar niet voldoende voorraad kikkererwtenmeel bleek te hebben besloot ik deze voor de helft te vervangen door rijstmeel.

Dat bleek een schot in de roos. Zowel textuur als mondgevoel zitten perfect!

Heb je geen aquafaba in huis dan kan je deze gewoon vervangen door water of meer plantaardige melk.

Experimenteer ook met andere groenten.
Krokant gebakken paddenstoelen bv. of schijfjes gebakken tomaat.

Of voeg jonge spinazie of verse kruiden toe aan het beslag voor je het bakt.

 

Do try this at home, en do keep us posted. En taggen enzo, ook altijd fijn.

INGREDIENTEN

voor 2 personen

  • 1 cup kikkererwtenmeel (of half/half met rijstmeel)

  • 1/2 cup plantaardige melk (+ extra als je rijstmeel gebruikt)

  • 1/2 cup aquafaba

  • 4 eetlepels edelgist

  • 1/2 theelepel kala namak (of zeezout)

  • 1/4 theelepel kurkuma (voor de kleur)

  • zwarte peper

  • olijfolie

  • 2-3 grote uien, in dunne ringen

  • 1-2 teentjes look, fijngehakt of geperst

  • verse kruiden (bieslook, peterselie, basilicum, ...)


 

BEREIDINGSWIJZE

Fruit de uien glazig op laag vuur in een scheutje olijfolie.

 

Meng ondertussen het kikkererwtenmeel met het rijstmeel, de edelgist, kala namak, kurkuma, melk en aquafaba en klop luchtig. Kruid naar smaak.


Zet het vuur halfhoog en laat de ui karameliseren.

Voeg de look toe en laat even mee warmen.

Giet het deeg over de ui en laat zachtjes garen tot de bovenkant droog is (ca 5 minuten).

Maak de frittata los draai met behulp van een bord om. Bak de andere kant in ca 5 minuten goudbruin. (in plaats van de frittata om te draaien kan je deze ook afbakken onder de grill in de oven)

Serveer met verse kruiden, een slaatje en knapperig brood.

Smakelijk!

bottom of page