top of page
FRENCH TOAST
pain perdu goes bananas

French toast maar gezonder. Pain perdu goes bananas!

Een lekker én fotogeniek ontbijt. 


Het recept vond ik bij BOSH! 

Hieronder onze iets aangepaste versie. 



INGREDIENTEN

voor 2 personen

voor de toast
1 kleine rijpe banaan, geprakt
150-200 ml ongezoet amandelmelk (of een plantaardige melk naar keuze)
½ tl vanille extract
¼ tl nootmuskaat
½ tl kaneel
1 tl (spelt)bloem
snufje zeezout
1 tl ahornsiroop
4 dikke plakken bruin brood


voor de bessensiroop
200g blauwe bessen, diepvries (of bessen naar keuze)
1 tl ahornsiroop


1 kleine rijpe banaan, in plakjes
4 el dikke plantaardige yoghurt (type Greek style)
een handvol verse bessen
walnoten (of pecanoten, kokosvlokken, zaden, ...)

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 190°


Maak eerst de toast:

Meng de geprakte banaan met de 

overige ingrediënten (behalve het brood) in een kom.

Dompel het brood onder en laat de vloeistof een 10-20 seconden intrekken. Draai om en om zodat alle kanten goed bedekt zijn.

Plaats het brood op een met bakpaier beklede bakplaat.`Bak de toast in 30' goudbruin. Draai halverwege om.


Maak ondertussen de bessensiroop:
Stoof de bessen met de siroop een 20 minuutjes tot een dikke marmelade.


Serveer de toast met de siroop, banaan, yoghurt, verse bessen en noten.

bottom of page