top of page
DUKKAH
pittig strooisel

Dukkah komt oorspronkelijk uit Egypte. Het is een mengsel van specerijen en noten.
Heel erg lekker op geroosterde groenten of over hummus, bij spreads...
De mogelijkheden zijn legio.

INGREDIENTEN
  • 60 g gepelde hazelnoten (of amandelen)

  • 30 g sesamzaad

  • 1 theelepel koriander

  • 1 theelepel komijn

  • 1 theelepel zwarte peperbolletjes

  • 1 theelepel zeezout

  • 1 theelepel paprikapoeder, gerookt

BEREIDINGSWIJZE

Rooster de noten en sesamzaadjes in een droge hete pan.
Doe hetzelfde met de specerijen (behalve het paprikapoeder).

 

Mix de koriander- en komijnzaadjes in een blender fijn met de peperkorrels.
Voeg er de geroosterde noten, sesamzaadjes en paprikapoeder aan toe en pulseer verder tot je een half fijn, half grof strooisel hebt. 

© 2 0 2 1

bottom of page