top of page
DRUIVENCONFITUUR MET ROZEMARIJN
fris en fruitig

De combinatie van de zoete druiven met het fris zure van de citroen en de kruidige toets van de rozemarijn werken mooi samen.

Een lekkere, frisse confituur.


Omdat er minder suiker gebruikt wordt, bewaar je deze confituur best in de koelkast.

INGREDIENTEN

1,5 kg witte druiven, zonder pit

sap van 1 citroen

enkele takjes rozemarijn (blaadjes fijngehakt)

0,5 kg  rietsuiker + 1 zakje agar agar (of geleisuiker maxi fruit)

BEREIDINGSWIJZE

Meng de druiven met het citroensap, de rozemarijn en de suiker.

Zet opzij tot het vocht los komt.


Breng aan de kook op middelhoog vuur. 

Laat pruttelen tot de massa de gewenste consistentie heeft. Roer regelmatig om.

Voeg de agar agar toe. Roer onmiddellijk goed door en laat terug even doorkoken.


Verdeel de gelei in gesteriliseerde bokalen. 

Bewaar in de koelkast.

© 2 0 2 1

bottom of page