top of page
DADELKOEKJES
smeuïge koekjes zonder toegevoegde suiker

Deze heerlijke koekjes halen hun zoete smaak uit de natuurlijke suikers van de dadels en sinaasappel. De kaneel brengt alles mooi samen.

Lekker bij een grote tas gemberthee.

INGREDIENTEN

voor 12-15 koekjes

  • 140 gr amandelen

  • 100 gr dadels, zonder pit

  • sap en zeste van 1 sinaasappel

  • 1/2 theelepel kaneel

  • 1/2 theelepel oranjebloesemwater

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven tot 180°.

Bekleed een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier.

Doe de amandelen met de dadels, de kaneel, het sinassap, de zeste en het oranjebloesemwater in een food processor.

Mix tot een kleverig beslag.

Kneed het deeg goed door en verdeel in kleine balletjes.

Leg de balletjes op de bakplaat en druk er ronde koekjes van.

 

Bak de koekjes in 10-15 minuten goudbruin.

Check regelmatig. Omdat er geen extra vetten aan toegevoegd zijn, verbranden ze snel.

Laat afkoelen op de bakplaat.

Smakelijk!

© 2 0 2 1

bottom of page