top of page
CHOCOLADEROTSJES
chocolade en noten, een zalige combinatie

Pure chocolade en noten, a match made in heaven.

En als je voor de 70+ variant kiest is het naast hemels lekker ook nog goed voor je lijf. Wat wil een mens nog meer?
Oh ja, het is super makkelijk te maken en nog eens in een wip klaar ook.

INGREDIENTEN

voor 20 stuks

  • 100 gr pure chocolade (70+)

  • 125 gr ongezoute gemengde noten (hazelnoot, amandel, walnoot, pecanoot, ...)

  • een snufje fleur de sel

  • kokosrasp (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

Breek de chocolade in stukken en smelt langzaam au bain-marie.
Hak de noten grof.

Meng de noten onder de chocolade. Voeg de fleur de sel toe en meng goed. Zorg dat alles mooi bedekt is met chocolade,

 

Bekleed een grote schaal met zilverpapier.
Vorm met een theelepel 20 onregelmatige hoopjes. Zorg dat ze mekaar niet raken!
Bestrooi de helft met kokosrasp.

Zet de schaal een uurtje in de koelkast zodat de chocolade kan opstuiven.
Haal de schaal uit de koelkast. Maak de rotsjes voorzichtig los met een spatel.

 

Bewaar in een luchtdichte doos op kamertemperatuur.

tip:

Je kan ipv het zout en de kokos andere smaakaccenten aan de chocolade toevoegen.

bvb sinaszeste, lavendelzaadjes, gekonfijte gember, chilivlokken, ...

Of opteren voor 1 soort noten ipv een mengeling.

bottom of page