top of page
CHICK 'N CURRY
lekker pittig

Een lichte, pittige salade.

Makkelijk te maken met heel eenvoudige ingrediënten.

Lekker op brood, in een wrap of tussen een pitabroodje.

  • Je kan de soyastukjes vervangen door kikkererwten. Plet 250 g uitgelekte kikkererwten met een pureestamper of vork grof. Werk verder af volgens het recept.

  • Vervang de paprika en lente-ui door fijngehkate rode ui en (diepvries)mango voor een pittig-zoet contrast.

INGREDIENTEN
  • 100 g gedroogde soyabrokjes (TVP)

  • 3 lente-uitjes, in fijne ringetjes (of koriander, grof gehakt)

  • 1 rode, zoete paprika

  • 2 eetlepels veganaise

  • 2 eetlepels ongezoete plantaardige yoghurt

  • 1 teentje knoflook, geraspt of geperst

  • ca 2 cm verse gember, geraspt

  • 1 theelepel groentebouillonpoeder

  • 1/2 theelepel kippenkruiden

  • 2 theelepels kerriepoeder (of naar smaak)

  • 1/4 theelepel kurkuma

  • 1 eetlepel citroensap (of naar smaak)

  • een snufje zeezout

  • een mespuntje cayennepeper 

  • zwarte peper


BEREIDINGSWIJZE

Meng de soyastukjes met het bouillonpoeder en de kippenkruiden en voeg de helft van de kerrie toe.

Overgiet met heet water tot de stukjes volledig onderstaan en laat 30 minuten weken.

Giet de geweekte stukjes met aanhangende marinade in een droge pan en laat zachtjes sudderen tot al het vocht is opgenomen en verdampt.


Voeg de veganaise toe met de yoghurt, de gember, de look, de kurkuma en de rest van de kerrie. Roer goed.

Voeg het citroensap toe en kruid met peper en zout.

Schep tot slot de paprika en de lente-uitjes onder de salade.

 

Serveer op vers geroosterd brood, in een pitabroodje, wrap of slablad.

bottom of page