top of page
CHAMPIGNONSLAATJE MET CASHEWBERT
lekkere zachte smaken

Deze makkelijke salade stond in onze pre-vegan dagen vaak op het menu. In het originele recept van Pascale Naessens worden de champignons begeleid door een smeuïg stukje Brie en dat paste jammer genoeg niet meer in onze filosofie.

In deze vegan versie vervangen we de Brie door een huisgemaakt gerijpt cashew kaasje. Net zo lekker, net zo makkelijk - eens je het kaasje gemaakt (of gekocht) hebt natuurlijk.

INGREDIENTEN

voor 2 personen

  • 300 gr kastanjechampignons

  • 1 gerijpt cashew kaasje

  • een bosje postelein of veldsla

  • 3 knoflookteentjes

  • 1 eetlepel citroensap

  • 2 eetlepels soyasaus

  • olijfolie

  • zwarte peper

  • zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Borstel de champignons schoon.

Pel de knoflookteentjes.

Breng water aan de kook, giet hierin een scheutje olijfolie en kruid met flink peper en zout.

Voeg de champignons en de knoflook toe en kook ze in 5 minuutjes gaar.

Giet af.

Hak de knoflookteentjes fijn en meng ze met 3 eetlepels olijfolie, het citroensap en de sojasaus. Kruid eventueel bij met peper (de sojasaus is zout genoeg).

Schik de postelein over de borden.

Verdeel hierover de champignons en de kaas.

Giet het sausje over de sla.

Smakelijk!

© 2 0 2 1

bottom of page